BREAKING: Husqvarna kiest voor nieuw MX2 fabrieksteam in 2020!

BREAKING: Husqvarna kiest voor nieuw MX2 fabrieksteam in 2020!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna Motorsport bevestigde vanmorgen wat al even bekend was bij paddockinsiders. Vanaf 2020 kiest het voor een nieuwe structuur om het officiële MX2 team te runnen. Dit betekent ook dat de lange en succesvolle samenwerking met JM Racing tot een eind komt.

Het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2-team zal in 2020 met twee fabrieksondersteunde rijders en één support rijder uitkomen. Op dit moment wil Husqvarna, uit respect voor Jacky Martens en het JM racing ream, niet verder ingaan op het complete opzet wat betreft rijders, management, teampersoneel en sponsors. Deze aankondiging zal pas naar buiten komen op het einde van het 2019 WK seizoen.

Husqvarna Motorsports blijft zich volledig inzetten om het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 team onder management van JM Racing dit jaar zo goed mogelijk te ondersteunen in hun jacht op de MX2 wereldtitel.

Diego Clement – Motorsport directeur van Husqvarna motorcycles: “Dit is zonder twijfel een belangrijke beslissing voor Husqvarna Motorsports en alle betrokken partijen. We maken deze aankondiging bewust zo vroeg op het seizoen zodat er  de nodige tijd is om 2020 voor te bereiden en afleiding voor het huidige team zoveel mogelijk te beperken. We hebben goed nagedacht over dit besluit. Met getalenteerde MX2-rijders die al meerjarige contracten hebben met Husqvarna Motorsports, zorgt deze nieuwe samenwerking ervoor dat Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 een hoofdrol kan blijven spelen. Hoewel dit een belangrijke verandering is, blijft Husqvarna Motorsport 100% vastberaden om Jacky Martens en het hele JM Racing-team te ondersteunen in hun WK campagne en hun jacht op de wereldtitel in de MX2. “

Foto’s: Gino Maes, shotbybavo

Uw reacties