De eerste ONK-winnaars zijn bekend!

De eerste ONK-winnaars zijn bekend!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het Circuitpark De Kuilen werd vandaag de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verreden. Torre van Mechgelen (50cc), Maxime Lucas (65ccKW), Lotte van Drunen (65GW) en Janis Martins Reisulis (85ccKW) wisten de grootste bekers te veroveren bij MSC Mill-Aldendriel.

50cc:
In de tijdtraining is Torre van Mechgelen het snelste maar de Belg begint niet goed aan de eerste manche. Nipt in de top tien komt Van Mechgelen uit de eerste bocht om zich vervolgens op te werken naar de derde plaats. De eerste manche wordt gewonnen door Elvis Totney, hij komt als leider uit de eerste ronde en geeft deze positie niet meer af. De Youth Pro MX-rijder wint met ruim 40 seconden voorsprong op Kenzo Jaspers. Diezelfde Jaspers rijdt de tweede manche tot aan de laatste aan de leiding. Door een valpartij weet Van Mechgelen de aansluiting te vinden en in de laatste ronde slaat hij toe. Van Mechgelen wint de tweede manche en daarmee ook het dagklassement voor Totney (1-3) en Jasper (2-2).

65cc KW:
In de eerste manche moest Maxime Lucas heel hard werken voor zijn overwinning. De start was niet heel goed maar hij wist zich heel knap naar voren te werken. Later op de middag won de Belg met maarliefst 20 seconden voorsprong op Jayson van Drunen. De Eindhovenaar (3-2) van het Grizzly Yamaha Junior Team INDG wordt tweede in het dagklassement voor Dex van den Broek (2-6) in de kleuren van Paez Racing.

65cc GW:
Niemand was opgewassen tegen Lotte van Drunen, de 11-jarige dame wist beide manches op haar naam te schrijven. De Team Beursfoon-rijdster wist beide keren met een ruime voorsprong te winnen. In het dagklassement werd Motocross AAD-rijder Mick Kennedy (2-4) tweede voor de Limburger Gyan Doensen (4-3).

85cc KW:
De Let Janis Martins Reisulis wist beide manches in deze klasse te winnen. Daarmee wist hij de Belgen Douwe van Mechgelen (3-2) en Uwe de Waele (2-3) voor te blijven. De Britse Kawasaki-rijder Harrison Greenough werd vierde voor Brent van de Walle die dus als beste Nederlander geklasseerd wordt.

Het KNMV ONK 50cc gaat op 7 april verder in Veendam, de 65cc-rijders komen op 27 april weer in actief op het circuit van Marum.

Uitslagen KNMV ONK; Mill, NL:
50cc
1 Torre van Mechgelen B KTM 3-1
2 Elvis Totney GB KTM 1-3
3 Kenzo Jaspers NL Husqvarna 2-2
4 Kash van Hamond NL Husqvarna
5 Noam Mezzevilla B KTM

65cc KW
1 Maxime Lucas B KTM 1-1
2 Jayson van Drunen NL Yamaha 3-2
3 Dex van den Broek NL KTM 2-6
4 Dex Kooiker NL Yamaha 5-3
5 Ruben van Hoof NL Husqvarna 4-5

65cc GW
1 Lotte van Drunen NL KTM 1-1
2 Mick Kennedy NL Yamaha 2-4
3 Gyan Doensen NL KTM 4-3
4 Ray van Gelder NL Husqvarna 9-2
5 Piotr Kajrys Pol KTM 3-10

85cc KW
1 Janis Martins Reisulis Let KTM 1-1
2 Douwe van Mechgelen B KTM 3-2
3 Uwe de Waele B KTM 2-3
4 Harrison Greenough GB Kawasaki 6-4
5 Brent van de Walle NL KTM 5-5

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Danny Relouw

Uw reacties