Erik Willems mist openingswedstrijd EMX2T

Erik Willems mist openingswedstrijd EMX2T
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tweetakt toprijder Erik Willems moet helaas verstek geven voor de eerste ronde van het EMX2T kampioenschap in Matterley Basin. Vorig jaar sloot de Husqvarna-rijder als derde af in de EMX300 maar hij moet nog afrekenen met een aanslepende blessure.

Vier Nederlanders, maar uiteindelijk helaas geen enkele Belg aan de start van de EMX2T openingswedstrijd. “Waarschijnlijk heb ik in mei een stressfactuur aan het polsgewricht opgelopen. Toen ik vorig jaar de week voor Imola ten val kwam, heb ik mijn pols gekwetst. Toch ben ik nog blijven rijden. Zowel in de eindstand van het EK als in de Coupe de l’Avenir viel immers nog iets te rapen,” legt Erik uit.


Na de Coupe de l’Avenir in Baisieux besloot Willems om een break in te lassen. Zelfs na drie weken rust bleek dat hij nog steeds pijn ondervond. Verder onderzoek bracht aan het licht dat hij aan de ziekte van Keinbock leed. Hierbij krijgt één van de beentjes in het polsgebricht te weinig bloedtoevoer waardoor het bot kan afsterven.

Om het euvel op te lossen, ging de Husqvarna Belgium rijder eind november onder het mes. Daarna volgde een lange revalidatie die nog steeds verder gaat. “Helaas is het dit weekend nog te vroeg voor Matterley Basin maar natuurlijk hoop ik wel opnieuw van de partij te zijn voor de tweede EMX2T ronde in Mantova op 12 mei.

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties