FOTO: Battle of the Basin, Searle Vs. Woodham!

FOTO: Battle of the Basin, Searle Vs. Woodham!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nog voor de vrachtwagens, de teams en alle tijdelijke accommodatie werd geplaatst vond al een eerste duel plaats in Matterley Basin! Local hero Tommy Searle (BOS Factory) nam het op zijn Kawasaki KX450 op tegen Monster Energy collega Luke Woodham. Woodham in zijn V8 pick up en met vier wielen. Wie haalde de bovenhand?

 

Het  verschil tussen beide off-road wapens is immens. Woodham’s pickup heeft immers een veelvoud qua vermogen aan boord en grip is op het eerste zicht evenmin een probleem. Samen rijden op één circuit was zelfs voor ervaren rot Searle een flinke uitdaging.  “Ik was bang dat ik er door de auto zou uitgekegeld worden,” grijnsde Searle. “Het was geweldig om te zien hoe de V8 overal dwars ging en hij was zo ongelofelijk luid dat ik zelfs mijn eigen motor niet kon horen.”

Als het er op aan kwam, bleek de balans van de Kawa en de onmiddellijke tractie in combinatie met het talent van Searle de doorslag te geven. “De V8 ziet er goed uit en het was indrukwekkend om te zien, maar in verhouding tot al dat vermogen was er van een echte wedstrijd geen sprake,” zei Tommy. “Een motorcrosscircuit is zo speciaal soort circuit dat er niks boven een crossmotor gaat ‘m om te kloppen op zijn eigen terrein!Ik denk dat ik drie ronden kan doen in de tijd die Luke nodig had om er één te doen!”

Aan de inzet en het lef van voormalig Gymkhana Grid Champion en Drift-expert Woodham lag het in ieder geval. Searle kan aan de GP beginnen in de wetenschap dat hij een PK mon

Foto’s: Monster Energy

Uw reacties