Gerrit Wolsink in Andere Tijden Sport, zondag 31 maart

Gerrit Wolsink in Andere Tijden Sport, zondag 31 maart
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op de dag van de GP van Valkenswaard zendt Andere Tijden Sport een nieuwe aflevering uit over één van Nederlands beroemdste motorcrossers, Gerrit Wolsink. Het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR, gepresenteerd door Tom Egbers, duikt dan in het verloren 500cc WK van 1976.

Wolsink, bijgenaamd de Vliegende tandarts, is nog altijd furieus over de gang van zaken tijdens de laatste GP. Die vond plaats in Ettelbruck, toen de locatie van de finale van het wereldkampioenschap 500cc. De titel ging uiteindelijk naar Roger De Coster maar Wolsink maakt gewag van een complot tussen de Belgen. In de GP van Luxemburg viel De Coster al vroeg uit in de eerste reeks met een defecte voorvork. KTM-rijder Jaak Vanvelthoven was al altijd snel in Ettelbruck en won beide reeksen telkens voor de onfortuinlijke Wolsink. De wereldtitel was dus al weg na de eerste reeks waardoor de herneming enkel nog een formaliteit was. Al snel deden de bekende geruchten de ronde dat er “wat meer aan de hand was”. Andere Tijden Sport speelt hier op in en maakte opnames over deze gebeurtenis.

Die zal worden uitgezonden op NPO1 op zondag 31 maart rond 23u. De opnames werden gemaakt op het circuit van Markelo. Hoe het wereldkampioenschap van 1976 verliep kan u nalezen in een eerder gepubliceerd artikel  bij onze collega’s van MXvintage.

Foto: Koen Suyk

 

 

Uw reacties