De perfecte Brexit van Thomas Kjer-Olsen!

De perfecte Brexit van Thomas Kjer-Olsen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thomas Kjer Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) vierde zijn perfecte ‘brexit’ met een zegetocht!  De jonge Deen won in Matterley Basin de kwalificatierace, controleerde beide manches en pakte de rode leidersplaats mee naar Lommel!

Na zijn goede tweede plaats in de eerste Grand Prix in Argentinië was Thomas Kjer Olsen vastbesloten om zijn goede vorm in Engeland verder te zetten. Op zaterdag won hij de kwalificatieheat en voegde hier op zondag twee klinkende manchezeges aan toe.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde. Kort daarna nam hij de koppositie over en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd. Na een sterk gereden wedstrijd pakte hij zijn eerste zege van seizoen 2019.

In de tweede manche nam hij de koppositie in handen vanaf de tweede ronde. Thomas reed een foutloze wedstrijd en zegevierde ook in de tweede manche. Door deze dubbele reekszege heeft hij de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap in handen genomen en staat zestien punten voor op de tweede man.

Jed Beaton maakte in Engeland zijn debuut op de Husqvarna FC250 en wist op een nette tiende plaats te eindigen. Beaton kwam als negende over de finish in de eerste manche en sloot de tweede manche af op een dertiende plaats.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing staat volgend weekend aan de start in de Grand Prix van Nederland in Valkenswaard.

Thomas Kjer Olsen: “Het is geweldig dat ik hier beide manches heb gewonnen. Mijn weekend was heel erg goed. Ik won de kwalificatieheat en voegde hier op zondag twee manchezeges aan toe. Ik kan niet voor meer vragen. Het is lang geleden dat ik een wedstrijd heb gewonnen en daarom ben ik blij dat ik het op zo’n mooie baan als deze heb gedaan. Matterley Basin is altijd een baan geweest waarop ik graag rijd. Ik heb dit weekend mijn best gedaan om zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap te pakken. Ik voelde me het hele weekend zeer comfortabel en mijn beste manche was de tweede omdat de baan toen heel zwaar was. Ik heb veel vertrouwen in mijn motor en alles binnen het team voelt perfect. Het is goed om ze terug te betalen met deze overwinning. Ik heb ook de rode plaat voor de eerste keer in mijn leven weten te pakken. Het doel is nu om deze vast te houden en hard te blijven werken in de komende wedstrijden.”

Jed Beaton: “Ik heb een heel goed weekend gekend in Matterley Basin. Het was sinds maanden weer mijn eerste Grand Prix. Ik voelde me sterk op de motor. Het voelde goed om in de eerste manche in de top tien te finishen. In de tweede manche kwam ik er opnieuw dichtbij en werd ik dertiende. Om in het dagklassement in de top tien te eindigen, is erg positief voor mij. Er staan nog veel wedstrijden op het programma. Ik ben tevreden over waar ik nu sta en hopelijk kan ik vanaf hier verder bouwen.”

Uitslagen GP van Engeland: 

MX2 – Daguitslag:
1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 50pts; 2. Henry Jacobi (Kawasaki) 42; 3. Tom Vialle (KTM) 38… 10. Jed Beaton (Husqvarna) 20

MX2 – Race 1 
1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 13 laps, 35:01.449; 2. Henry Jacobi (Kawasaki) 35:05.727; 3. Tom Vialle (KTM) 35:17.609… 9. Jed Beaton (Husqvarna) 35:51.638

MX2 – Race 2 
1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 14 laps, 37:10.022; 2. Calvin Vlaanderen (Honda) 37:19.958; 3. Henry Jacobi (Kawasaki) 37:26.057 13. Jed Beaton (Husqvarna) 38:23.320

Tussenstand WK na twee wedstrijden:

1. Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) 94; 2. Henry Jacobi (Kawasaki) 78; 3. Calvin Vlaanderen (Honda) 71…16. Jed Beaton (Husqvarna) 20

Foto’s: shotbyBavo

 

Uw reacties