Max Nagl afgeremd door knieproblemen

Max Nagl afgeremd door knieproblemen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In de voorbereidingswedstrijden reed Max Nagl nog enkele sterke resultaten bij elkaar. Ook tijdens de kwalificatiereeks van de eerste MXGP van het seizoen finishte de sympathieke Duitser sterk zesde.

Op de wedstrijddag ging het echter mis. Op het bloedsnelle circuit van Neuquen ging de voor Sarholz KTM uitkomende Nagl door zijn linker knie. Bij het landen van een sprong knikte zijn knie zijwaarts. “Het voelde aan alsof ik mijn knie had ontwricht” zegt Max Nagl op zijn facebook pagina. Na één ronde verliet de Duitser dan ook al de eerste manche.

Bij de medische controle werd de knie gecontroleerd en vervolgens ingetaped. “Opgeven was geen optie, dus ik heb aangezet in de tweede manche” verteld Max Nagl. In die tweede manche kwam de Duitser enkele ronden goed door op en rond de tiende plaats, tot de knie opnieuw dezelfde zijwaartse beweging maakte. Na zo’n zes ronde moest hij zo opnieuw de pitstraat opzoeken. “In mijn carrière heb ik nog nooit problemen gehad met mijn knieën, zelf heb ik dan ook geen idee wat dit is. Hopelijk heb ik een rustige terugvlucht en eens in Duitsland aangekomen ga ik meteen samen met het Ortema team een specialist raadplegen.” aldus een enorm teleurgestelde Max Nagl die zich van de eerste grand prix op het mooie parcours in Neuquen, Argentinië, veel meer van had voorgesteld.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties