MCLB maakt zich op voor topseizoen!

MCLB maakt zich op voor topseizoen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na het spannendste elitekampioenschap sedert jaren tussen Wietse Brackman en Kevin Fors, kijkt iedereen reikhalzend uit naar het nieuwe MCLB seizoen. Ook de vele wijzigingen die in het tussenseizoen zijn doorgevoerd zorgen voor extra pigment!

Over die vele MCLB nieuwigheden vindt je hier alles. Terwijl we een overzicht geven van het 2019 VJMO nieuws in deze post.

DE HOOFDROLSPELERS
Ongetwijfeld dat de zenuwslopende en bloedstollende kampioensfinale bij de elite tussen Wietse Brackman (de uiteindelijke kampioen) en Kevin Fors in Pamel nog in ieders geheugen gegrift staat! Beide protagonisten melden in 2019 opnieuw present, net als David Segers, de kampioen van 2017 die, verlost van zijn kwaaltjes, ook opnieuw een hoofdrol kan en zal opeisen.

Of wat dacht u van Ken De Dycker (foto hierboven), de vijfvoudige Grand Prix-winnaar én kersverse papa die dit seizoen vol voor de MCLB-titel gaat? Verlost van blessures en andere strubbelingen moeten Torpjurn Van Hoe, Maarten Govaert, Dylan Verleysen, Jorne Tytgat, Kenny Dult, Jaimy Deleersnyder en Junior Decouter ook weer een hoog niveau halen, terwijl het afwachten wordt wat Michiel Vercauteren kan in de hoofdmacht na zijn dominantie vorig jaar in de B-klasse, en onder meer Jens Bleyaert en Dennis Van Hul een jaar na hun terugkeer ook weer wat meer rijpheid bezitten.

Wie klopt Jurgen Wybo in MX2?

Een paar maanden nadat ie in zijn afscheidsjaar de titel greep in de MX2-klasse, komt Jurgen Wybo terug op zijn pensioenplannen en is ‘Woby’ favoriet om zichzelf op te volgen in de 250cc klasse. Al zal vicekampioen en opkomend talent Henson Lievens er alles aan doen om zelf een trapje hoger te klimmen, en hopen Tim Vandriessche en Jérôme Biets op eerherstel na een jaar vol blessures. Afwachten ook wat Nationalenkampioen Bart Klijn vermag bij de elite en wat Gian Scheele nog in zijn mars heeft.

Een wedstrijd in een wedstrijd zal steevast worden uitgevochten in de B-klasse. Niet moeilijk te verstaan ook met kleppers als Greg Demeulemeester, Yann Meulemeester, Nicky Vermoesen, Damon Tanghe, Stanley Verstraete, Greg Vullers, Gianni Vercammen, Sven Roelandt en de promovendi Joey De Clercq en Jelle Van De Walle.

De Willemsvrienden brengen maar liefst 4 Inters in stelling: Wiets Brackman, Junior Decouter, Dennis Van Hul en Henson Lievens!

Bij de sidecars greep Bert Soetaert vorig jaar de macht samen met de afscheidnemende Eduard Soenens die in het bakje vervangen wordt door Gianni Dhondt. Hijzelf wordt bij Kenneth Dierckens vervangen door Joey Valcke die op zijn beurt bij de naar de A-klasse gepromoveerde vicekampioen bij de B’s Sven Siongers ingewisseld wordt voor Dagwin Sabbe, voorwaar een combinatie die meteen voor de prijzen kan en zal gaan! Maxime Van Der Haeghen doet het voortaan samen met Frederic Van Der Voorden, Nico De Soete met Simon Dinneweth en de terug van weggeweest zijnde Geert Valcke met Pascal Coppens. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe, Kurt De Smert-Sebastien Devoldre, Ruben Galle-Stijn De Vylder en Olivier Valcke-Gauthier Valcke daarentegen zijn al langer op elkaar ingespeeld, en hebben bijgevolg misschien een streepje voor, wie weet.

Afwachten wordt het ook in hoeverre Dylan Boussy (nu met Andy Schlinnertz in het bakje), B-kampioene Kelly Debruyne (nu met Jens Mans aan haar zijde) én rookie Junior Verhelst (voortaan geassisteerd door Niklas Willemsen) een MCLB-programma koppelen aan hun internationale campagne.

Feit is dat zowel bij de karren als bij de Inters geregeld gastvedetten aan de start zullen verschijnen, maar wie, waar en wanneer, is voorlopig koffiedik kijken. Wel zeker is dat het er bij de B-karren weer stevig zal aan toegaan, en dat zij extra concurrentie mogen verwachten van drievoudig wereldkampioen Zijspancross Sven Verbrugghe (als bakkenist welteverstaan), die nu zelf het stuur in handen zal nemen met Larris Hendrickx in het bakje.

 

LET THE SHOW BEGIN…

Wat de kalender betreft gebeurt alles volgens het gekende stramien met in het voor- én het najaar enkel zandparcours op het menu, terwijl in de kampioenenmaanden harde circuits worden afgewisseld met zachte, en vlakke omlopen met heuvelachtige. Wel staan alle klassiekers terug op het programma en steken ook weer een paar nieuwe locaties de kop op. Van start gaan we komend weekend samen met de BMB’ers in Stekene-Nieuwdorp.

De jeugdpiloten kunnen inschrijven zaterdagmorgen van 8.15 tot 9.45 uur terwijl de ‘groten’ dit kunnen zondagmorgen van 7 tot 9 uur en de vergunninghouders in de maand maart uitzonderlijk ook op zaterdagavond van 19 tot 20 uur. De trainingen beginnen zaterdag om 9 uur en zondag om 8 uur, met de eerste start om 10.25 uur. Piloten, zorg er voor dat uw transponder is opgeladen, en vergeet ook uw vergunningskaart niet! Succes alvast aan allen…

Tekst: Danny Van Parijs
Foto’s: Peter Borremans, Huub Munsters, De willemsvrienden, Petrouskov Haeck

Uw reacties