MCLB/BMB: Van Hoe en Boot zegevieren in Stekene

MCLB/BMB: Van Hoe en Boot zegevieren in Stekene
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Al bij al konden de MCLB en BMB rijders op een erg geslaagde eerste dubbelaar terug blikken. Ook hier liet de wind zich danig voelen maar de zanderige omloop van Stekene was wel perfect berijdbaar! Met hoofdrollen voor Torpjurn Van Hoe, Mark Boot, Tallon Verhelst en Mattis Meersschout kreeg het publiek bovendien geanimeerde wedstrijden voorgeschoteld.

De nervositeit van de openingswedstrijd had het grote peloton -gestart op twee rijen- danig in zijn greep in de openingsmanche. Tel daar de opflakkerende wind bij en het was opletten geblazen. Grote sprongen waren zelfs gevaarlijk door de rukwinden.

Snelstarter Torpjurn ‘Torpie’ Van Hoe liet de extreme omstandigheden duidelijk niet aan zijn hart komen! Tot in de derde ronde hing de ervaren Honda piloot op kop maar BMB gastrijder Mark Boot kwam nadrukkelijk opzetten en kon profiteren van een valpartij van Van Hoe. Net zoals in Lommel kon Mark op zijn beurt niet afronden. KTM North Europe Racing’s Mattis Meersschout was na een zwakke start immers ijzersterk teruggekomen. Hij zette de snelste ronde in koers neer en liet het hele veld achter zich! Van Hoe herstelde zich nog en ontfutselde Boot in extremis de tweede plaats.

Belgisch kampioen Mark Boot gaf zijn visitekaartje af in Stekene.

Boot boven alles!

In de namiddag was de wind gelukkig in kracht verminderd. Boot had in de herneming wel zijn zaakjes op orde en de Mikkola Silkolene Racing rijder danste als vanouds over het zand! Van start tot finish reed Mark aan de leiding voor Van Hoe, Meersschout en een prima Tallon Verhelst.

‘Turbo Diesel’ Maarten Govaert pikte tot z’n eigen verbazing een eindpodium mee terwijl BMB’er Tim Louis na twee zwakke starts alsnog een top-5 in de 500cc eindafrekening liet noteren. Al kwam de verrassing van de dag misschien wel van de regelmatige Tallon Verhelst, ook al winnaar in de Zeeuwse opener in Axel, die knap tweede werd bij de halfliters! Pechvogel van de dag was allicht Jurgen Wybo. Woby schatte een put op het rechte tuk verkeerd in in de eerste manche en duikelde er spectaculair voorover af. De MX2 kampioen bezeerde hierbij zijn duim en verkoos niet meer in actie te komen.

De eerste MCLB/BMB dubbelaffiche smaakt in ieder geval naar meer. Volgend weekend strijkt de MCLB karavaan neer in Ertvelde, hopelijk zonder wind deze keer!

Man in (vroege) vorm: Tallon Verhelst!

Alle resultaten hier

Inters Open Race 1
1. Mattis Meersschout, 2. Torpjurn Van Hoe, 3. Mark Boot, 4. Tallon Verhelst, 5. Kevin Kieft, 6. Maarten Govaert,  7. Rico Lommens, 8. Tim Louis, 9. Eric Foguenne, 10. Jens Carlier

Inters Open Race 2
1. Mark Boot, 2. Torpjurn Van Hoe, 3. Mattis Meersschout,  4. Tallon Verhelst, 5. Tim Louis, 6. Maarten Govaert,  7. Kevin Kieft,  8. Bart Klijn, 9. Dylan Verleysen  10. David Foguenne

Einduitslag Inters 250 & Nationalen 250 BMB
1. Mark Boot 4, 2. Mattis Meersschout 4, 3. Rico Lommens 22, 4. Bart Klijn 22, 5. Glen Scheele 33, 6. Romain Delbrasinne 42, 7. Tim Vandriessche 45, 8. Kristof Van Vaerenbergh 49, 9. Twan De Weerd 60, 10. Kelton Gwyther 55

Einduitslag Inters 500 & Nationalen 500 BMB
1. Torpjurn Van Hoe 4, 2. Tallon Verhelst 8, 3. Maarten Govaert 12, 4. Kevin Kieft 12, 5. Tim Louis 13, 6. Jens Carlier 22, 7. Jochem Walckiers 23, 8. Eric Foguenne 23, 9. Dylan Verleysen 26, 10. Kenny Dult 39

Eindstand Inters B
1. Jelle van de Walle 45, 2. Kevin Spruijt 39, 3. Greg Vullers 66, 4. Nicky Vermoesen 30, 5. Sven Roelandt 100, 6. Joey Declercq 100

Foto’s: Rendel Baetens photography

 

Uw reacties