Mike Koolhaas knokt zich naar zege

Mike Koolhaas knokt zich naar zege
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike Koolhaas (foto) heeft de eerste wedstrijd van het NK quads in Lierop gewonnen. Koolhaas knokte zich vanaf de vijfde positie naar de eerste plaats en hield hiermee Luc van Lenning achter zich. De top vijf werd compleet gemaakt door Marco Keunen, Valentino Roks en Dani Hoffard.

Eerste manche
Na de start van de eerste manche zaten de bekende namen al snel voorin. Van Lenning ging na de eerste doorkomst aan de leiding voor Sem Ende, Keunen, Dennis Jansen en Koolhaas. In de tweede ronde ging Koolhaas voorbij aan Jansen en Keunen om als derde door te komen. Jansen werd on de twee volgende ronden ook voorbij gereden door Roks en Hoffard en kwam buiten de top vijf terecht. In de vierde ronde zette Koolhaas zijn opmars voort en ging ook voorbij aan Ende en Keunen. Ende wist op zijn beurt voorbij te gaan aan Keunen en leek de jacht te open op Koolhaas. Echter sloeg het noodlot bij hem toe en hij moest na zes ronden de strijd staken met een afgebroken achtertandwiel. Hiermee leek de weg vrij voor Koolhaas echter beet van Lenning stevig van zich af en hij verkleinde het gat met Koolhaas tot vijf seconden. Koolhaas weerstond de druk en kwam als eerste over de finish gevolgd door van Lenning. Keunen behaalde op korte afstand de laatste plaats op het podium en op ruim twintig seconden van de winnaar behaalden Roks en Hoffard de vierde en vijfde plaats.
Door de slechte weersomstandigheden werd er slechts een manche verreden.

Eerste manche NK quads (Lierop), tevens daguitslag:
1. Koolhaas, 2. van Lenning, 3. Keunen, 4. Roks, 5. Hoffard, 6. Gymano Besems, 7. Kristiansen (Den), 8. Jansen, 9. Lommers, 10. van Wee.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties