MSC Mill klaar voor opening van het ONK seizoen!

MSC Mill klaar voor opening van het ONK seizoen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Circuitpark De Kuilen is door de MSC Mill in perfecte conditie gebracht voor de eerste ONK van dit jaar die a.s. zaterdag en zondag zal worden verreden. Door de vele regen in de afgelopen weken moest de eerste ONK in Emmen afgelast worden en ook de eerste Dutch Masters of Motocross in Axel moest vanwege het weer op het allerlaatste moment worden geannuleerd en heeft nu een nieuwe datum gekregen. Nu zal het ONK 2019 in Mill aanvangen. Ook het gerenommeerde circuit De Kuilen was een week geleden nog aardig nat maar de mensen van de MSC weten daarmee goed om te gaan.

Op donderdagmiddag lag de baan er al puik bij, overtollig water is weggepompt en alles ziet er prima uit. Ook de waves liggen er mooi in en er is geen sprake van modder. Op zaterdag 23 maart rijden de jeugdklassen 50cc, 65cc en 85cc, alle deelnemers krijgen een fraai aandenken. Ook de KNMV Cupklassen 250cc en 500cc rijden dan net als de jeugd twee manches. Na de trainingen wordt om 11.30 uur het programma geopend met de 50cc klasse. Op zaterdag zijn de wedstrijden GRATIS toegankelijk.

Zondag
Op zondag beloofd het druk te worden. Na de genoemde afgelastingen popelen de rijders in de ONK wedstrijden in de 85cc, 125cc, 250cc en de 500cc van ongeduld om te kunnen gaan rijden. Het lijkt zeker dat vele toppers mee zullen rijden in de diverse klassen al zijn de vaste WK rijders niet van de partij omdat er op dezelfde dag een Grand Prix in Engeland wordt verreden. Maar iedereen wil de kans aangrijpen om op het populaire circuit in Langenboom van start te gaan. Het ONK is naast de Dutch Masters de belangrijkste wedstrijdcyclus in ons land. Vorig jaar werd Sven van der Mierden de 500cc kampioen voor Lars van Berkel en Roy van Heugten. John Cuppen uit Escharen werd 11e in de eindstand. Dit jaar gaat de JTX Racing rijder in de 250cc rijden met een 250cc tweetakt KTM. John wil zeker in Mill goed voor dag komen en voelt zich al goed thuis op zijn nieuwe motor.
Kay Ebben uit Wilbertoord gooide in 2018 hoge ogen in de 250cc en werd tweede in de eindstand. Hij wist zelfs de ONK in Mill te winnen. Dit jaar is Kay overgestapt naar het Galvin team en rijdt met een Hannamax KTM. Hij kon er snel goed mee uit de voeten en kwam in de Wintercross in Groesbeek al tot een zesde plaats in een sterk rennersveld. Zijn ambities zijn gericht op een uiteindelijke top-3 notering. Zeker op zijn thuiscircuit in Mill wil hij voor zijn fans, sponsors en familie op het podium eindigen. Hij rijdt daar erg graag maar weet ook dat de concurrentie alleen maar zwaarder wordt omdat weer diverse sterke jonge rijders zijn doorgestroomd naar de zwaardere klasse.
Ook de 125cc klasse is altijd bijzonder interessant. Raivo Dankers werd vorig jaar kampioen maar die is nu aan het grotere werk in de 250cc begonnen. Ook Loeka Thonies (Boekel), Jeremy Knuiman (Wijchen) en Rick Wennekes uit Haps reden vorig jaar al sterk en zij willen dit jaar zeker nog grote stappen gaan maken. Maar ook Kay de Wolf en Kay Karssemakers rijden nu in de 125cc. De Wolf en Karssemakers zijn voortgekomen uit de 85cc zoals ook Scott Smulders! Deze mannen kennen Circuit De Kuilen als hun broekzak en zullen de fans boeien.

Laagdrempelig
De entree laag is met slechts € 10 voor volwassenen vanaf 18 jaar, van 12 t/m 18 jarigen betalen € 5,00 en de rest heeft gratis toegang! Laagdrempelig genieten van topsport dus op circuit De Kuilen waar MSC Mill een waardig gastheer zal zijn. Het circuit ligt er puik bij en niets lijkt een mooi MX weekend in de weg te staan. Gelukkig weer een positief bericht uit Mill na alle negatieve berichten over de sluiting van het circuit dat de gemeente Mill & St. Hubert voor ogen heeft…

Door: Kees Siroo
Foto: Kees Siroo

Uw reacties