ONK Lierop afgelast; windstoten zorgen voor rond vliegende objecten!

ONK Lierop afgelast; windstoten zorgen voor rond vliegende objecten!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De ONK Sidecar Masters te Lierop is in de 4e ronde van de 1e manche met code Rood gestopt waarna de KNMV jury de wijze beslissing nam om alle wedstrijden af te gelasten. Oorzaak was het weer. Ditmaal niet teveel regen maar de zeer felle windstoten waren de spookachtige spelbedervers in Lierop! 

 

Al tijdens de eerste manche van de quad masters begonnen de rukwinden heviger en heviger te worden.

Net toen het leek alsof de rukwinden wat minder werden kwam er 15 seconden voordat het starthek zou vallen voor de ONK Sidecars ineens nog weer een windstoot die zorgde dat een reclamebord van de vaste constructie te Lierop zo de baan op waaide! De dienstdoende baco riep snel door zijn portofoon dat er niet gestart kon worden maar onderwel was een stel heldhaftige toeschouwers het bord al van de baan aan het halen! Zij hebben immers ook gedacht….mocht het dikke veld zijspannen nu van start gaan wordt het een mega crash door het bord van 2 bij 4 meter dat de baan versperde!

Zo gingen de Masters van de zijspannnen toch van start en zag men een spannende wedstrijd ontwikkelen met Willemsen aan de kop en Bax/Stupelis die vast zaten met de start en net een inhaalrace aan hadden gezet en juist aan het aanpikken waren bij de kopgroep.

Toen ineens in de 4e ronde nog een zeer hevige rukwind!

Het reclamebord achter het startveld knakte doormidden, verschillende spandoeken vlogen weg en ook een deel van de vaste reclameconstructie te lierop begaf het. Wonderwel vielen er bij dit laatste geen gewonden want de reclame in Lierop hangt op drie meter hoogte en toen deze naar beneden kwam stond er twee rijen dik publiek onder deze constructie.

Het was in iedergeval een duidelijk signaal voor de wedstrijdleiding om de wedstrijd met code rood af te vlagen en snel hierop de beslissing te nemen alles af te lasten. Dit was een juiste beslissing gezien ook het feit dat niet veel later de baan werd versperd door een omgevallen boom! Ook waaide letterlijk de muziekboxen van de hekken en leek de grote biertent op de wind te dansen. Kortom de veiligheid van zowel deelnemers als bezoekers kon niet meer worden gegarandeerd.

De volgende ONK Sidecars is volgende week te Lochem en dan hopenlijk zien we meer dan 4 ronden ONK Sidecar Masters geweld!

 

Tekst en foto: Emil Bilars.

Uw reacties