Reacties na BK/ONK Enduro Holten

Reacties na BK/ONK Enduro Holten
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit weekend mochten de Belgische en Nederlandse endurorijders zich eindelijk uitleven na een veel te lange winter! In Holten (Overijssel) werd zaterdag tegelijkertijd de eerste ONK en eerste BK wedstrijd verreden. Wij sprokkelden enkele reacties.

Matthew Vanoevelen, GasGas
“Ik ben super tevreden met deze overwinning. De nieuwe Gas Gas 300 loopt fantastisch. Ik voel me er echt goed op en heb de motor helemaal naar mijn hand kunnen zetten.” Matthew die vorig jaar uitkwam voor de Sherco Academy, heeft afgelopen winter getekend bij het factory team van GasGas.

Thierry Pittens, Husqvarna
“Ik kwam zaterdag voor het eerst in een nieuwe klasse uit. Het harde werken werd beloond met een mooie eerste plaats in de E3 klasse. Daarnaast wist ik ook de Scratch op mijn naam te schrijven. Super blij mee! Bedankt aan mijn sponsoren. Op naar de volgende wedstrijd!

Hans Vogels, KTM (foto boven)
“Twee keer gevallen in de eerste ronde. Ik wilde te netjes rijden en uiteindelijk liep dat uit in een erg rommelige ronde waar ik veel achterstand op liep. Ik moest even mijn concentratie terug vinden, het ‘nette rijden’ loslaten en gewoon lekker motor rijden. Die mindset deed goed en ik kon veel tijd terug pakken. Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Lucas Dolfing heeft gewoon erg goed en hard gereden, en verdiend gewonnen. Die tweede plaats is prima als je ziet hoe ver ik achter stond na de eerste ronde.”

Antoine Magain, KTM
“Afgelopen week raakte ik ten val op training en blesseerde ik mijn schouder. Even werd er getwijfeld of ik wel kon starten hier in Holten. Op vrijdag tijdens de verkenning on in mijn arm amper omhoog doen en had ik toch wel schrik boor deze zware wedstrijd. Om uiteindelijk dan nog 2e te finishen ben ik toch wel tevreden mee gezien de omstandigheden. Het seizoen is uiteindelijk lang en dit zijn zeer goede kostbare punten!”

Mathias Van Hoof, Beta (foto boven)
“Hier had ik op voorhand voor willen tekenen. Na een verplichte rustperiode van 4 maand door die gecompliceerde sleutelbeenbreuk die ik opliep eind vorig jaar had ik toch weinig verwachtingen. Ik Zit amper maar 3 weken terug op de motor en mis daardoor veel ritme op mijn nieuwe Beta 350. In het begin heb veel fouten gemaakt maar doorheen de dag groeide ik in de wedstrijd. Mijn Laatste 3 specials waren ook de beste van de hele dag. De conditie zit dus wel goed en daar ben ik wel tevreden over. Sinds begin dit jaar train ik bij Sven Verbruggen en dit werpt toch al zijn vruchten af”

Axel Roelants, KTM (foto onder)
” Wat was me dat een zware dag. Toch ben ik wel super tevreden met mijn eerste top 10 plaats scratch. Het begin van de dag verliep echt goed met top tijden maar de dag was net iets te lang voor mij. Jammer dat ik het in de laatste 3 proeven heb moeten afgeven anders zat er wel nog meer in. Ik kijk met volle overtuiging uit naar Mettet.”

Andy Truyts, Beta
“Ja ik had bijna in Mettet in de eerste minuut kunnen starten. Dju toch wel jammer ergens. In de eerste proef had ik nog moeilijk het ritme te vinden maar nadien liep het echt goed. Ik had een super gevoel op de beta 300. Dit was ook te zijn aan mijn tijden. Jammer wat er gebeurde maar nu heb ik me wel kunnen laten zien en het Nederlandse zand lag me wel!”

Lucas Dolfing, TM (foto onder)
“Ik stapte voor dit jaar over van de TM 300 2T op de TM 450Fi. Eigenlijk had ik nog maar weinig trainingsuren op de nieuwe motor maar ik trok toch met een goed gevoel naar Holten. De eerste ronde was dus echt wennen maar het ging steeds beter in de tweede ronde won ik zelfs een proef. In de laatste ronde regende het hard ondertussen voelde ik me echter goed in mijn sas! De laatste ronde won ik zelfs alle proeven in mijn klasse. Een mooi begin van het seizoen!”


Foto’s: MXE NR, John Lenders

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …
 • Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX is gewonnen door Levi Kitchen. De Kawasaki-rijder wist in Millville beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee …
 • Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 125cc. Op het circuit van Heerde was Noel Zanocz de snelste man nipt voor Gyan Doensen.Met zes …
 • Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 85cc. Op het circuit van Heerde waren maarliefst 100 rijders in deze klasse aanwezig! De Oostenrijker Moritz …