VLM Vorselaar: Van Massenhoven wint uitgewaaide klassieker

VLM Vorselaar: Van Massenhoven wint uitgewaaide klassieker
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De stevige wind en regen waren ook in Vorselaar helaas spelbreker. Door de hevige windstoten was de enige veilige keuze het aflassen van de resterende manches later op de middag. Bij de Inters 500 ‘stormde’ Wouter Van Massenhoven naar winst voor de verrassende Roy Sillien. Kevin Schellens ging met de zege aan de haal bij de kwartliters. 

Bijna 250 (moedige) rijders waren afgezakt naar de Sassenhout omloop in Vorselaar. In de tijdstraining zette Van Massenhoven de toon voor Jens Van Meer en Dietger Damiaens. Brent Aerden blies – sorry voor de flauwe woordspelingen- de concurrentie weg in de 250 klasse met een mooie pole voor Dieter Vromans, Jonathan Banken en Greg Smets.

Waar Damiaens in Lommel op de sukkel was met zijn starts, shoot hij nu wel sterk uit de startblokken! In derde stelling vertrokken, stuurde de BMB kampioen zijn KTM al snel naar de kop. Lang zou Dietger’s rijk helaas niet duren want hij kwam hard ten val, bezeerde zijn ribben en liep een flinke hersenschudding op. Zo kreeg Van Massenhoven de leiding op een presenteerblaadje aangereikt. Wouter controleerde vervolgens de wedstrijd en won vlot voor Roy Sillien (MC De Buiting). Sillien had een mindere start maar knokte zich mooi naar voor. Nog (veel) slechter gestart was Mike Vanderstraeten. De klasbak van het Fun MX Team voelde zich duidelijk in zijn sas in Vorselaar. Van buiten de top-10 klom hij uiteindelijk op tot de derde plaats voor  Jens Van Meer, die slecht startte maar goed terugkeerde.  Steve terug-van-weggeweest Seronval werd vierde.

Super Schellens in 250

Aan de meet hield Kevin Schellens na 20 minuten wedstrijd minder dan 2,5 seconde over op Jonathan Banken. Op zijn zege viel echter niets af te dingen, integendeel. Kevin leidde van start tot finish en werkte een super regelmatige race af. Veelbelovend dus met het oog op de eerste Inters proef volgend weekend in Tongerlo. KTM Diga Junior Racing gastrijder Emil Weckman kwam in Vorselaar wedstrijdritme opdoen en pikte ondertussen zijn eerste podium van het seizoen mee. Greg Smets verslikte zich aan het starthek. Ondanks het gebrek aan droge rijlijnen schudde Greg het ene na het andere inhaalmanoeuvre uit zijn mouw. Smets kwam zelfs tot op de tweede plek maar een stuurfoutje in een haakse bocht kwam ‘m duur te staan. Uiteindelijk moest de BeTeMo rijder genoegen nemen met een negende plaats.

We vermelden voor de volledigheid nog de knappe overwinning van Matteo Puffet bij de Nationalen Open. De voormalige VLM Beloften kampioen domineerde met groot overwicht voor Dean Van Clapdorp en de ervaren Marco Briers. Het duo Nick Janssens-Thomas Smeuninx trok het laken naar zich toe bij de sidecars.

Alle resultaten hier.

Inters 500 Race 1 en eindstand
1. Wouter Van Massenhoven, 2. Roy Sillien, 3. Mike Vanderstraeten, 4. Jens van Meer, 5. Steve Seronval, 6. Steven De Beuckelaer, 7. Glenn Bielen, 8. Kenzo Buys, 9. Gunther Truyens, 10. Rob Konings
 Inters 250 Race 1 en eindstand

1. Kevin Schellens, 2. Jonathan Banken, 3. Emil Weckman, 4. Enzo Aerden, 5. Dieter Vromans, 6. Nick Leerkens, 7. Kristof Scheynen, 8. Brent Aerden, 9. Greg Smets, 10. Gille Giel

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties