Volle score Mike van Grinsven na drie wedstrijden.

Volle score Mike van Grinsven na drie wedstrijden.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike van Grinsven heeft na de drieluik in Lierop, Lochem en Varsseveld de volle score van 125 punten bij het ONK Quads Masters. In Varsseveld behaalde hij opnieuw beide manchezeges en de daarbij behoorde dagzege na een strijd met Joe Maessen. Achter dit duo was de derde plaats voor Ricardo Phoelich (foto). De Wijchenaar deed dit met tweemaal de derde plaats in de manches. Koen Jansen behaalde de vierde plaats in het dagklassement met tweemaal de vijfde plaats. De zesde en achtste plaats in de manches was voor Johan Gommans voldoende om de dag als vijfde af te sluiten.

Eerste manche
De holeshot was voor Maessen met gelijk achter zich van Grinsven, Rick Haverdil , Marc de Vries en Davy de Cuyper. Al snel ging de leiding door een kleine stuurfout van Maessen naar van Grinsven en zakte de Cuyper weg uit de top vijf. In de tweede ronde herstelde de Cuyper zich en hij ging evenals de Vries voorbij aan Haverdil. In de derde ronde ging ook Phoelich voorbij aan Haverdil en in de daaropvolgende ronden zette Phoelich zijn opmars door en kwam als derde door. Van Grinsven en Maessen hadden inmiddels een voorsprong opgebouwd op de rest van het veld en van Grinsven begon inmiddels weg te rijden van Maessen. Achter dit trio ontstond een mooie strijd om de vierde plaats tussen de Vries, de Cuyper, Jan Vlaeymans, Haverdil en Gommans. De Cuyper moest halverwege de manche als eerste de strijd staken en viel uit. Jansen meldde zich even later ook in de strijd om de subtopplaatsen. De Cuyper ging nog voorbij aan de Vries maar ook hij moest de strijd in de laatste ronde opgeven en viel uit. Het was dan ook de Vries die deze strijd won. Koen Jansen kwam uiteindelijk als vijfde over de finishlijn na een inhaalrace vanaf de veertiende plaats

Tweede manche
Opnieuw was het Maessen die als snelste weg was voor van Grinsven, Phoelich, de Cuyper en Ruben van Lith. Maessen en van Grinsven namen snel een kleine voorsprong op Phoelich. In de vijfde ronde was het Jansen die voorbij ging aan van Lith en als vijfde doorkwam. Maessen en van Grinsven waren opnieuw een klasse apart en liepen snel verder weg van Phoelich. Eenmaal tussen de achterblijvers was het van Grinsven die afstand nam van Maessen en als eerste wist te eindigen. De tweede plaats was opnieuw voor Maessen en best of te rest was opnieuw Phoelich. Jansen vond nog de aansluiting bij de Cuyper, maar de Cuyper bleef hem voor en kwam als vierde over de meet. Jansen wist op zijn beurt van Lith achter zich te houden.

In de tussenstand van het ONK Quads Masters heeft van Grinsven nu 27 punten voorsprong op Phoelich. Maessen volgt op de derde plaats. Achter dit trio strijden Jansen en de Vries voorlopig om de vierde plaats. Zij worden gevolgd door een groep aan rijders, onder aanvoering van Gommans, die strijden voor een plaats in de top tien.

Eerste manche ONK Quads Masters Varsseveld:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. de Vries, 5. Jansen, 6. Gommans, 7. van Hoof (Bel), 8. van Hout, 9. Steenbergen, 10. Job Smits.

Tweede manche ONK Quads Masters Varsseveld:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. de Cuyper (Bel), 5. Jansen, 6. van Lith, 7. Job Smits, 8. Gommans, 9. Ruttenberg, 10. van Hoof (Bel).

Dagklassement ONK Quads Masters Varsseveld:
1. van Grinsven 50, 2. Maessen 44, 3. Phoelich 40, 4. Jansen 32, 5. Gommans 28, 6. Job Smits 25, 7. van Hoof (Bel) 25, 8. Steenbergen 22, 9. Ruttenberg 21, 10. van Hout (Bel) 20.

Tussenstand ONK Quads Masters 2019:
1. van Grinsven 125, 2. Phoelich 98, 3, Maessen 88, 4. Jansen 72, 5. de Vries 67, 6. Gommans 59, 7. Job Smits 54, 8. Ruttenberg 53, 9. van Lith 48,
10. Haverdil 47.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties