Zege Boeve/Sellis, Leferink/Veldman nieuwe leiders

Zege Boeve/Sellis, Leferink/Veldman nieuwe leiders
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jeroen Boeve/Rick Sellis (foto) hebben de derde wedstrijd van het NK zijspannen gewonnen. Het duo won de eerste manche in Varsseveld en met een negende plaats in de tweede manche werden er voldoende punten behaald om als dagwinnaar te worden gehuldigd. De tweede plaats was voor Kevin van Vaerenberg(Bel)/Björn Roest met een zesde en tweede plaats in de manches. De laatste plaats op het podium was voor Bram van Dijk/Loet van der Putten. Het Friese duo Durk-Jan Tjoelker/Ard Klein Nijenhuis behaalden de vierde plaats. Zij bleven Frank Rouwehorst/Jorg Rouwenhorst voor. Koplopers in de tussenstand van het NK zijspannen Hasje Hurkmans/Joep van Leuken kregen met de tijdtraining te maken met een defecte versnellingsbak en konden niet van start gaan.

Eerste manche
Sven Siongers(Bel)/Dagwin Sabbe(Bel) hadden de beste start. Daarachter was het Stephan Wijers/Siebe van der Putten gevolgd door Boeve/Sellis en van Dijk/ van der Putten. In de eerste ronden remde Siongers/Sabbe zich dood in een bocht en er was voor Wijers/van de Putten geen ontwijken meer aan en zij reden er bovenop. Het was dan ook Boeve/Sellis die na de eerste ronde de leiding hadden voor van Dijk/van der Putten en Wilfred Vos/Moreno Hoesen. In de tweede ronde werd Vos/Hoesen voorbij gereden door Koen Grondman/Rick Grondman en Tjoelker/Klein Nijenhuis. In de zevende ronde waren het René Stalman/Nick Maas die ook voorbij gingen aan Vos/Hoesen die langzaam maar zeker afzakten naar de achtste plaats. In de laatste twee ronden verloor Grondman/Grondman de derde plaats aan Tjoelker/Nijenhuis en werden zij ook nog voorbij gereden door Stalman/Maas. In de strijd om de manchezege zette van Dijk/van der Putten druk op de eerste plaats van Boeve/Sellis. Echter een goede kans om in te halen was er niet. Boeve/Sellis wonnen dan ook de manche voor van Dijk/van der Putten. Tjoelker/Nijenhuis reden na een stabiele derde plaats. Stalman/Maas gingen nog voorbij aan Grondman/Grondman en kwamen als vierde over de meet.

Tweede manche
Van Vaerenberg(Bel)/Roes pakte de kopstart voor Wijers/van de Putten, Rouwenhorst/Rouwenhorst, Björn Ribbers/Celine Peddemors en Siongers/Sabbe. In de eerste ronde ging Rouwenhorst/Rouwenhors voorbij aan Ribbers/Peddemors en Siongers/Sabbe en kwam als derde door. Siongers/Sabbe ging hierna ook voorbij aan Ribbers/Peddemors en Leferink/ Veldman deden hetzelfde. Ribbers/Peddemors kwamen op driekwart van de manche stil te vallen en kregen een DNF achter hun naam. De strijd om de manchezege werd eigenlijk al in de vierde ronde beslist. Wijers/van der Putten nam de leiding over van van Vaerenberg/Roes en pakte snel een voorsprong. Hiermee liet Wijers/van der Putten zien dat het er zeker rekening met het duo moet worden gehouden, mits men gespaard blijft van pech. Wijers/van der Putten wonnen de manche met ruim twintig seconden voorsprong op van Vaerenberg/Roes. Rouwenhorst/Rouwenhorst kwamen nog dichtbij, maar moesten het doen met de derde plaats. Leferink/Veldman waren voorbij gegaan aan Siongers/Sabbe en zaten weer in het wiel van Rouwenhorst/Rouwenhorst waarna de Belgische combinatie volgde op een tien seconden.

In de tussenstand van het NK gaat Leferink/Veldman aan de leiding voor Tjoelker/Nijenhuis. Met een puntenverschil van 29 tussen de nummer 1 en 10 in het kampioenschap beloofd de strijd de komende wedstrijden nog erg spannend te blijven.

Eerste manche NK zijspannen Varsseveld:
1. Boeve/Sellis, 2. van Dijk/van der Putten, 3. Tjoelker/Klein Nijenhuis, 4. Stalman/Maas, 5. Grondman/Grondman, 6. van Vaerenberg(Bel)/Roes, 7. Rouwenhorst/Rouwenhorst, 8. Vos/Hoesen, 9. Leferink/Veldman, 10. van der Venne/van der Venne.

Tweede manche NK zijspannen Varsseveld:
1. Wijers/van de Putten, 2. van Vaerenberg(Bel)/Roes, 3. Rouwenhorst/Rouwenhorst, 4. Leferink/Veldman, 5. Siongers(Bel)/Sabbe(Bel), 6. Tjoelker/Klein Nijenhuis, 7. van Dijk/van der Putten, 8. van der Venne/van der Venne, 9. Boeve/Sellis, 10. Stalman/Maas.

Dagklassement NK quads Varsseveld:
1. Boeve/Sellis 182, 2. van Vaerenberg(Bel)/Roes 180, 3. van Dijk/van der Putten 179, 4. Tjoelker/Klein Nijenhuis 176, 5. Rouwenhorst/Rouwenhorst 175, 6. Leferink/Veldman 170, 7. Stalman/Maas 169, 8. Grondman/Grondman 166, 9. Siongers(Bel)/Sabbe(Bel) 164, 10. van der Venne/van der Venne 164.

Tussenstand NK zijspannen 2019:
1. Leferink/Veldman 353, 2. Tjoelker/Klein Nijenhuis 350, 3. van Dijk/van der Putten 349, 4. van Vaerenberg(Bel)/Roes 349, 5. Boeve/Sellis 344, 6. Stalman/Maas 343, 7. Rouwenhorst/Rouwenhorst 341, 8. Siongers(Bel)/Sabbe(Bel) 336, 9. van der Venne/Van der Venne 331, 10. Visscher/Visscher 324.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbprics

Uw reacties