Belgische zeges voor Deboutez, Puffet & Coen in Noord-Frankrijk

Belgische zeges voor Deboutez, Puffet & Coen in Noord-Frankrijk
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Noord-Franse kampioenschap was toe aan de tweede proef op het supercross-circuit van Fontaine Les Croisilles. Het Frans-Belgische duel draaide deze maal uit op een hyperspannende dag met een superfinale om duimen en vingers van af te likken met als grote winnaar Jeremy Coen (introfoto).

In de 85 cc-klasse is Belgisch kampioen Noah Deboutez erin geslaagd om dominator Stephane Vasseur te stoppen. Reeds in de eerste manche kwam het tot een sprint maar Deboutez ging in de laatste bocht met een gedubbeld rijder hard onderuit waardoor Vasseur toch de leiding kon vasthouden. Na de pauze zette de Technicross-rijder echter de puntjes op de i en zorgde voor de eerste Belgische zege in de 85 cc-klasse. De tweede Belg werd Bryan Maes die na een keurige slotreeks als negende eindigde.

Bij de 125 cc zorgde Emiel Soens ei zo na voor de verrassing door lange tijd in de top drie mee te draaien. Uiteindelijk diende de West-Vlaming tevreden te zijn met een zesde plaats na een slipper in de slotreeks. Wouter Dormont komt ook langzaam maar zeker onder stoom en tikte als zevende aan.

In de MX2-klasse was leider Kristof Van Vaerenbergh door een zware knieblessure afwezig maar zijn plaats werd probleemloos overgenomen door onze landgenoot Matteo Puffet. De Belgische Juniorkampioen demonstreerde in de beide reeksen en wordt zo ook de nieuwe leider in de tussenstand. Ook Yann Meulemeester begint steeds beter te presteren want de KTM-rijder pakte een mooie zevende plaats.

Bij de MX1-rijders blijft Sabry Ghembala demonstreren. De Yamaha-rijder won de beide reeksen voor de Belgen Mathieu Vanderbeke en Jeremy Coen. Youngster Killigan Delroeux parkeerde zijn Yam op een vijfde plaats voor Gaetan Minique. Ook Jerome Benonit (7), Maxime Lurkin (8) en Donny Schmidt (10) konden zich in de top tien plaatsen.

Tijdens de superfinale werd een thriller van formaat neergezet. Jeremy Coen had de beste start neergezet maar vanuit de buik van peloton kwam ook Sabry Ghembala opdagen. De Fransman reed drie seconden sneller dan de rest van het deelnemersveld en kwam op twee ronden van het einde op het achterwiel van Jeremy Coen terecht De Belg plooide echter niet meer en won de superfinale voor een ontgoochelde Ghembala die zo zijn maximum kwijt is. Volgende afspraak voor de Noord-Fransen op 01 mei op het vernieuwde circuit van Avesnes-Sur-Helpes

Resultaten

85 cc: 1. Noah Deboutez (B) 2.Stehane Vasseur (FR)3.Noa Houque (FR)4.Michel Bridier (Fr) 5.Edourd Pigois (FR)9.Bryan Maes (B)

125 cc: 1.Rodolphe Cattelain (FR)2.Lambert Garro (FR)3.Olivier Ferraux (FR)4.Theo Dehanynin (Fr) 5.Noa Fornier (Fr) 6.Emiel Soens (B)7.Wouter Dormont (B)

MX2: 1. Matteo Puffet (B)2.Theophane Quenehen (FR)3.Antoine Fondu (FR)  4.Pierre Morel (Fr) 5.Clemnt Claisse (Fr) 7.Yann Meulemeester (B) 9.Kevin Tamo (B) 12.Cyriel Labie (B) 24.Benoit Englebert (B) 25.Lowie Soens (B) 26.Anais Nowakowski (B)30.Maxime Godin (B)

Mx1: 1.Sabry Ghembala (FR)2.Mathieu Vanderbeke (B) 3.Jeremy Coen (B) 4.Victor Brossier (Fr) 5.Killigan Delroeux (B) 6.Gaetan Minique (B) 7.Jerome Benonit (B) 8.Maxime Lurkin (B) 9.Kevin Manege (Fr) 10.Donny Schmidt (B)15.Jochem Walckiers (B) 18.Corentin Sbaiz (B)

Tekst: Heikki Declercq
Foto:
MX Shoot, Cyril Cardon

Uw reacties