Britt Jans-Beken oppermachtig in Overloon

Britt Jans-Beken oppermachtig in Overloon
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Britt Jans-Beken (foto) heeft de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kamioenschap in de damesklasse gewonnen. Op circuit Duivenbos te Overloon was de Lakerveld racing-rijdster in beide manches oppermachtig. De tweede plaats was voor Cynthia Swets. Zij kwam in beide manches als sterkste uit een duel met Kaylee van Dam en Kimberly van der Aa die op de derde en vierde plaats eindigden. Op grote achterstand was de vijfde plaats voor Maren Ruiters (Dui). De Belgische Sanne Vounckx sloot de dag af op een achtste plaats in het gedeelde dagklassement van de DAMCV en de MON.

Eerste manche
Jans-Beken pakte de hole-shot voor van der Aa, Swets, Vouckx en van Dam. In de eerste ronde wist Jans-Beken gelijk een voorsprong te nemen op van der Aa. Ruiters wist de vierde plaats over te nemen van Vounckx. Achter Jans-Beken ontstond een strijd om de tweede plaats tussen van der Aa, Swets en van Dam. Swets ging in de tweede ronde voorbij aan van der Aa. Voor Jans-Beken leek er al geen vuiltje aan de lucht om de manche-zege te behalen. Echter maakte zij in de derde ronde een kleine fout. Haar voorsprong werd hierdoor kleiner, maar zij was weer op tijd weg om de eerste plaats te behouden. Jans-Beken liep weer snel uit op Swets en behaalde de manche-zege voor Swets. In de vijfde ronde was van Dam ook voorbij gegaan aan van der Aa en zij passeerde als vierde de finish voor van der Aa. Ruiters was eveneens in de vijfde ronde voorbij gegaan aan Vounckx en sloot de manche af op de vijfde plaats.

Tweede manche
Opnieuw was Jans-Beken als snelste weg voor van der Aa, Swets van Dam en Julia Blatter (Dui). In de eerste ronde ging Ruiters voorbij aan Sina Brenner (Dui), Johanne Ghöhlich (Dui), Vounckx en Blatter en kwam als vijfde door. Jans-Beken pakte opnieuw snel een voorsprong van 15 seconden. Achter haar was er opnieuw de strijd tussen van der Aa, Swets en van Dam om de ere-plaatsen. Het verloop was vrijwel identiek als in de eerste manche. Swets pakte snel de tweede plaats en van Dam ging in de vijfde ronde wederom voorbij aan van der Aa. Jans-Beken won de manche met ruim één minuut voorsprong op Swets en van Dam. De in deze klasse debuterende van der Aa werd opnieuw vierde. Op één rond was Ruiters opnieuw de beste Duitse. Vounckx lag vrijwel de gehele manche op de zesde plaats. In de laatste ronde kwam zij echter op een tiende plaats over de finish.

Eerste manche:
1 Jans-Beken, 2. Swets, 3. van Dam, 4. van der Aa, 5. Ruiters (Dui), 6. Vounckx (Bel), 7. Ghöhlich (Dui), 8. Blatter (Dui), 9. Sarah Geurink, 10. Noor Geurink.

Tweede manche:
1 Jans-Beken, 2. Swets, 3. van Dam, 4. van der Aa, 5. Ruiters (Dui), 6. Blatter (Dui), 7. Ghöhlich (Dui), 8. Sarah Geurink, 9. Noor Geurink, 10 Vounckx (Bel).

Dagklassement dames (DAMCV):
1 Ruiters 50, 2. Blatter 40. 3. Ghöhlich 40. 4. Vounckx (Bel), 5. Benner 32.

Dagklassement dames (MON):
1 Jans-Beken 120, 2. Swets 108, 3. van Dam 100, 4. van der Aa 96, 5. Sarah Geurink 90.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties