Clément Desalle herstelt van operatie

Clément Desalle herstelt van operatie
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Kawasaki Racing’s Clément Desalle herstelt goed van zijn knieoperatie en verwacht binnen enkele dagen weer zijn training te kunnen hervatten. Uitstekend nieuws nadat de MX-Panda op maandag 8 april geopereerd werd.

Twee weken na het behalen van zijn eerste podium van dit seizoen in Valkenswaard, is Clément Desalle thuis aan het herstellen van een kleine operatie aan zijn rechterknie. Tijdens de eerste manche van de MXGP van Nederland voelde de Belg pijn in zijn been. “Ik raakte behoorlijk hard de grond en voelde meteen pijn in mijn knie, hierdoor werd de tweede manche behoorlijk zwaar maar uiteindelijk behaalde we toch het podium”, vertelt Desalle. Na verschillende onderzoeken wist Clément dat de Italiaanse MXGP in Trentino moeilijk zou gaan worden. Hij was tijdens die week niet in staat om te trainen door de pijn in zijn knie. “Uit de onderzoeken bleek dat de meniscus was beschadigd en dat enkele kleine stukjes bot waren gebroken. Hierdoor hebben wij meteen op maandag na de wedstrijd een operatie gepland. Deze wedstrijd was vanwege de pijn en de val in de tweede manche erg zwaar voor mij. Na de tweede manche ben ik meteen met mijn vader naar Dokter Claes gereden die mij op maandag geopereerd heeft.”

Een week na de operatie is Clément begonnen met de revalidatie en heeft hij nog drie weken tot aan de volgende Grand Prix in Mantova op 11 en 12 mei. “Ik werk nu dagelijks met mijn fysiotherapeut, voornamelijk in het zwembad maar ik ben ook begonnen aan enkele fietsoefeningen. We verwachten later deze week nog meer te kunnen doen. Ik heb het geluk dat er op dit moment een pauze in het kampioenschap is. Het plan is om voor Mantova al een aantal uren op de motor te hebben gezeten. Tot nu toe verloopt alles volgens plan”, voegde hij eraan toe.

Momenteel staat Clément Desalle op een zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Teamgenoot Julien Lieber zal tijdens deze voorjaarsvakantie deelnemen aan een wedstrijd voor het Frans kampioenschap in Bitche (FR) op zondag 28 april.

Foto’s: Pascal Haudiquert

Uw reacties