De Wolf wint een wedstrijd vol spanning en sensatie

De Wolf wint een wedstrijd vol spanning en sensatie
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc gaan wij ons nog lang heugen! De eerste manche stond in het teken van een zwaar gevecht tussen Kay de Wolf en Kjell Verbruggen. De crosser uit Boxtel won maar de wedstrijdleiding greep in en dat bezorgde De Wolf de overwinning. De tweede manche werd na een bewuste valse start niet meer verreden. De Wolf wint dus de eerste wedstrijd van dit kampioenschap en hij pakt de ‘Redplate’.

De eerste manche neemt De Wolf een hele goede start en hij wint de HGS Holeshot Award door Kay Karssemakers en Adam Zsolt Kovacs. In de eerste bocht gaat het mis met Rob van de Veerdonk en Ryan Mahwinney, deze heren moeten in de achtervolging. De Wolf neemt afstand terwijl Verbruggen even de tijd nodig heeft om zich op te werken naar de tweede plaats. Na 20 minuten wedstrijd weet de crosser uit Boxtel de achterstand weg te werken en hij komt steeds dichterbij aan de leider! De spanning neemt toe en wanneer er achterblijvers in beeld komen begint het water te koken! In de laatste ronde moet het gebeuren en De Wolf kiest een ruimere lijn waardoor Verbruggen vol in de aanval gaat. De beide rijders raken elkaar en Verbruggen wint terwijl De Wolf tegen de grond gaat. Later krijgt Verbruggen drie plaatsen straf omdat zijn startnummer op zijn shirt niet hetzelfde is als op zijn motor. De Wolf wint hierdoor de eerste manche voor Kooiker, Zsolt Kovacs en Verbruggen. Weer later besluit de wedstrijdleiding om Verbruggen te diskwalificeren voor onsportief gedrag!
Omdat het starthek dienst blijft weigeren wordt er de tweede manche gestart met een vlag. Dit is echter geen succes bij de jonge honden waardoor er besloten wordt dat er geen tweede manche wordt gereden voor deze klasse!

Over drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld in het Zeeuwse Axel. Deze wedstrijd is een eendaags evenement en zal worden verreden op 5 mei.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #1 125cc; Oss, NL:
1e manche
1 Kay de Wolf NL Husqvarna
2 Dave Kooiker NL Yamaha
3 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha
4 Kay Karssemakers NL KTM
5 Hakon Osterhagen Nor KTM

2e manche
1 = AFGELAST
2
3
4
5

Dagklassement:
1 Kay de Wolf NL Husqvarna 25
2 Dave Kooiker NL Yamaha 22
3 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha 20
4 Kay Karssemakers NL KTM 18
5 Hakon Osterhagen Nor KTM 16

Tussenstand DMofMX 125cc:
1 Kay de Wolf NL Husqvarna 25
2 Dave Kooiker NL Yamaha 22
3 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha 20
4 Kay Karssemakers NL KTM 18
5 Hakon Osterhagen Nor KTM 16

De volledige uitslagen vanuit Oss vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties