Dubbelslag Ken De Dycker MCLB Galmaarden!

Dubbelslag Ken De Dycker MCLB Galmaarden!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Veel animo in Oostrozebeke voor de tweede ronde van het MCLB kampioenschap. Ook de wedstrijden op de heuvelachtige omloop aan de Langestraat zorgde voor spektakel. Ken ‘keeno’ De Dycker pakte de dubbel al ging dat zeker niet vanzelf!

Aan jonge(re) uitdagers geen gebrek toch waren het de ervaren mannen die vandaag de dienst uitmaakten op een mooie geprepareerde omloop. David Segers nam de kopstart maar in de tweede bocht ging de Standing Construct-Geecobikes KTM rijder te breed zodat Wietse Brackman erover kwam. Na één ronde nam De Dycker het heft in handen. De voormalige MX of Nations winnaar was nog maar toe aan zijn tweede wedstrijd en moest op z’n tellen passen met een sterke Segers achter zich aan! De Dycker won uiteindelijk met amper 2,7 seconde bonus op ‘Mad Dave’. Brackman klopte Torpjurn Van Hoe in de strijd om de derde plaats.

Ook in de tweede race voerden de veteranen het hoge woord! Deze keer worn Keeno met 4 seconden voorsprong op Segers, terwijl een prima Van Hoe nu het prestigduel met Brackman won. Mattis Meersschout vervolledigde de top-5. Ook in de 250 domineerde een dertiger, allez een 36-jarige zelfs. Jurgen Wybo (1-1) schudde een knappe zesde plaats algemeen uit zijn mouw nadat hij in de eerste reeks negende werd. Tim Vandriessche eindigde in de 250 tweede voor Henson Lievens. Greg Demeulemeester als beste Inter B de bloemen mee naar huis nemen.

Alle resultaten hier

Inters Open Race 1
1. Ken De Dycker, 2. David Segers, 3. Wietse Brackman, 4. Torpjurn Van Hoe, 5. Jorne Tytgat, 6. Maarten Govaert,  7. Dylan Verleysen, 8. Jaimy Deleersnyder, 9. Jurgen Wybo, 10.Mattis Meersschout,

Inters Open Race 2
1. Ken De Dycker, 2. David Segers, 3. Torpjurn Van Hoe, 4. Wietse Brackman, 5. Mattis Meersschout, 6. Jurgen Wybo,  7. Kevin Fors, 8. Jaimy Deleersnyder, 9. Robin Bakens, 10. Gilles Tack

Einduitslag Inters 250
1. Jurgen Wybo 15, 2. Tim Vandriessche 26, 3.  Henson Lievens 27, 4. Gian Scheele 32, 5. Bart Klijn 46, 6. Axel Roelants 45

Einduitslag Inters 500
1. Ken De Dycker 2, 2. David Segers 4, 3. Wietse Brackman 7, 4. Torpjurn Van Hoe 7, 5. Mattis Meersschout 15,  6. Jaimy Deleersnyder 16, Maarten Govaert,  7. Jorne Tytgat 16, 8. Dylan Verleysen 20, 9. Gilles Tack 21, 10. Jens Bleyaert

Eindstand Inters B
1. Greg De Meulemeester 29, 2. Damon Tanghe 37, 3. Nicky Vermoesen 37, 4. Greg Vullers 40, 5. Jelle Van de Walle 42

Foto’s: Doma Max/David Segers

Uw reacties