F&H Racing-duo in de top acht tijdens thuis GP!

F&H Racing-duo in de top acht tijdens thuis GP!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vorige week reed Adam Sterry zijn thuis GP, dit weekend kwam het team voor eigen publiek in actie. Op het beroemde Eurocircuit wisten Henry Jacobi en Adam goed voor de dag te komen! Het Moordrechtse team wist met Henry vijfde te worden in het dag klassement, Adam pakt een keurige achtste plek in het Brabantse zand. De overwinning tijdens de derde Grand Prix ging naar Jorge Prado, de Spanjaard wist beide manches te winnen. Thomas Kjer Olsen blijft de leider in de tussenstand terwijl Henry de tweede plaats bezit. Adam stijgt na zijn optreden gister in Valkenswaard naar de achtste plaats.

1e Manche
Op zaterdagmiddag wist Henry zich als vierde te kwalificeren voor de wedstrijden op zondagmiddag. De Duitser ging tijdens de eerste manche heel goed van start en hij komt als derde uit de eerste bocht. Adam is ook goed gestart en weet als zesde over de eerste bult van het Eurocircuit te komen. Achter snel starter Prado en WK-leider Kjer Olsen komt de 22-jarige Henry als derde uit de eerste ronde en deze positie geeft hij niet meer af. Hij kiest zijn eigen tempo en weet zich te verzekeren van een mooie derde plaats tot vreugde van het team dat dit weekend door ruim 80 gasten wordt ondersteunt. Adam maakt in de beginfase een foutje waardoor hij even wat tijd verliest. Hierdoor mist hij een sprong en wordt hij terug verwezen naar de veertiende plaats. De Brit weet zich snel te herstellen en na acht minuten wedstrijd heeft hij de elfde plaats in handen. De aansluiting met de top tien wordt gezocht maar dat lukt helaas niet waardoor de Leatt-geklede crosser als elfde over de finish komt.

2e Manche
Wanneer het starthek valt de tweede manche reageert Henry heel goed! De Motul-gesmeerde KX250F wordt als tweede de eerste bocht ingestuurd. Adam komt in het gedrang waardoor hij in het middenveld terecht komt maar dat weet hij vrij snel te herstellen. Vanaf de dertiende plaats knokt de 22-jarige crosser zich heel goed terug naar de negende plaats. Aan het einde van de eerste ronde verliest Henry de tweede plaats aan Kjer Olsen. De eerste helft van de wedstrijd kan de vriendelijke Duitser deze derde plaats vast houden. Geerts, Vlaanderen en later Watson kunnen hun tempo tot aan de finishvlag vast houden. Ze passeren Henry die als zesde over de finish komt!

Volgende wedstrijd:
Veel rust om bij te komen van dit weekend heeft het F&H Racing Team niet want voor volgend weekend staat de Grand Prix van Italië op de kalender. De vierde GP van het seizoen wordt verreden in Arco di Trento waar Roan van de Moosdijk ook in actie zal komen tijdens het EMX250.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Uw reacties