Geen kwalificatietraining Oss wel zege in Lottum voor Jeremy Knuiman

Geen kwalificatietraining Oss wel zege in Lottum voor Jeremy Knuiman
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jeremy Knuiman heeft tijdens de MON ProX NK jeugdmotorcross in Lottum de dagzege gegrepen bij de MX2 jeugd 125cc. De MX Rookie Team-rijder werd hiermee beloond voor zijn moeite om alsnog af te reizen naar Lottum nadat de kwalificatietraining van de DMOMX 125cc in Oss werd omgezet in een vrije training. De tweede plaats was voor Sem Beijer (foto) met tweemaal de tweede plaats in de manches. Michon Voets behaalde de derde plaats voor Bailey van Aken en Teun den Mulder.

Eerste manche 125cc jeugd Lottum:
Kopstart was voor Beijer voor Knuiman, Voets, den Mulder en van Aken. In de tweede ronde ging Knuiman voorbij aan Beijer en nam de leiding over. Den Mulder en Van Aken haakten inmiddels af in de strijd om de manchezege. Van Aken ging in de zevende ronde voorbij aan Mulder en nam de vierde plaats over. Voorin reden Knuiman en Beijer zich langzaam maar zeker los van Voets. Beijer wist lang in de buurt van Knuiman te blijven, maar ook hij moest in het laatste deel van de manche Knuiman laten gaan. Knuiman won de manche voor Beijer, Voets, van Aken en den Mulder.

Tweede manche 125cc jeugd Lottum:
Opnieuw was Beijer als snelste weg. Hij werd gevolgd door Knuiman, Van Aken, Voets en Ivan Verrips. Wie hoopte op een spannende strijd kwam bedrogen uit. In de eerste ronde pakte Knuiman de koppositie. Voets ging voorbij aan Van Aken en den Mulder ging voorbij aan Verrips. Hiermee waren de posities ingenomen en gedurende de manche werden de onderlinge verschillen alleen maar groter. Met dezelfde uitslag in de top vijf was het dag klassement dan ook snel duidelijk

Eerste manche MX 2 jeugd Lottum:
1. Knuiman, 2. Beijer, 3. Voets, 4. van Aken, 5. den Mulder.

Tweede manche MX 2 jeugd Lottum:
1. Knuiman, 2. Beijer, 3. Voets, 4. van Aken, 5. den Mulder

Dag klassement MX 2 jeugd Lottum:
1. Knuiman 120, 2 Beijer 108, 3. Voets 100, 4. van Aken 94, 5. Den Mulder 90.

Tussenstand MX 2 jeugd 2019 (brutto):
1. Knuiman 348, 2. Beijer 309, 3. Voets 277, 4. van Aken 264, 5. den Mulder 242.

Door: Maycel de Bruijn
Foto:FvdE

Uw reacties