Goede starts levert Aspers dagzege op in Overloon

Goede starts levert Aspers dagzege op in Overloon
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Romano Aspers (foto) heeft in Overloon de dagzege behaald bij de MX2 jeugd (MON). De basis voor deze zege werd vooral gelegd met goede starts in beide manches. Hierdoor nam Aspers snel een voorsprong op de strijdende concurrentie achter zich. Hij wist beide manches winnend af te sluiten. De tweede plaats was voor Jeremy Knuiman. Na twee maal een slecht start van de had Knuiman teveel tijd nodig om vanuit de middenmoot naar voren te komen. Aspers kreeg hierdoor ruim de tijd om een beslissende voorsprong te nemen. Knuiman moest dan ook tevreden zijn met tweemaal de tweede plaats in de manches. Beste Duitser tijdens deze gezamelijke wedstrijd van de DAMCV en MON was Carl Osterman. Met een vijfde en vierde plaats behaalde hij de derde plaats in het totaalklassement. Hij bleef hiermee op basis van de tweede manche Jesse Schel voor.

Eerste manche
De beste start was voor Osterman voor Nico Wester (Dui), Aspers, Robin Knuf en van Bailey Aken. Snel in de eerste ronde ging Aspers voorbij aan Wester en Osterman en nam de leiding over. Osterman zag ook Wester aan zich voorbij gaan. Knuiman was ondertussen aan een inhaalrace begonnen vanaf de twaalfde plaats. In de derde ronde passeerde hij van Aken en Knuf om zich als vierde te melden bij het passeren van de finishlijn. In de daaropvolgende ronde ging Knuiman ook voorbij aan Osterman en Wester en nam de tweede plaats over. Wester viel in deze ronde ver terug en zag onder andere Osterman, Knuf, van Aken, Jonathen Frorath (Dui), Michon Voets en Jesse Schel aan zich voorbij gaan. Aspers had inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd en was niet meer te achterhalen. Knuiman kwam met een voorsprong op de strijdende rijders achter zich als tweede over de finish. De strijd om de derde plaats duurde tot in de laatste ronde. Na eerste van Aken en Knuf te zijn gepasseerd gingen Voets en Schel in de laatste ronde voorbij aan Osterman en kwamen als derde en vierde aan de finish.

Tweede manche
In de tweede manche nam Aspers meteen de kop voor Osterman, Frorath, Sem Beijer en Winston Heberer (Dui). Frorath viel in de eerste ronde ver terug. Van Aken ging onder ander voorbij aan Beijer en Heberer en kwam als derde door. Echter in de volgende ronde was het Beijer die de derde plaats weer overnam om vervolgens in de vierde ronde de tweede plaats over te nemen van Osterman. Knuiman had wederom een slechte start gehad en meldde zich ten koste van Heberer en van Aken als vierde. Dit alles gebeurde achter de rug van Aspers die inmiddels al een ruime voorsprong had genomen. Knuiman noteerde de snelste rondetijden en zette zijn opmars door. Zowel Osterman als Beijer werden voorbij gereden om in de zevende ronde de tweede plaats over te nemen en de jacht op Aspers te openen. Schel was inmiddels voorbij aan Heberer en van Aken en kwam als vijfde door. De voorsprong van Aspers was groot genoeg en hij won wederom de manche. Knuiman strandde op ruim 3 seconden op de tweede plaats. Beijer, Osterman en Schel maakten de top vijf compleet.

Eerste manche MX2 jeugd:
1. Aspers, 2. Knuiman, 3. Voets, 4. Schel, 5. Osterman (Dui), 6. van Aken, 7. Knuf (Dui), 8. Beijer, 9. Wester (Dui), 10. Bijtjes.

Tweede manche MX2 jeugd:
1. Aspers, 2. Knuiman, 3. Beijer, 4. Osterman (Dui), 5. Schel, 6. van Aken, 7. Heberer (Dui), 8. Bijtjes, 9. Voets, 10. Knuf (Dui).

Dagklassement ex-jeugd (DAMCV):
1. Keller (Dui) 45, 2. Herwix (Dui) 44, 3. Wester (Dui) 41, 4. Frorath (Dui) 38, 5. Schlösser (Dui) 34.

Dagklassement jeugd MX 2 (DAMCV):
1. Ostermann (Dui) 50, 2. Knuf (Dui) 42, 3. Heberer (Dui) 40, 4. Müller (Dui) 35, 5. Steinbusch (Dui) 33.

Dagklassement MX2 jeugd (MON):
1. Aspers 120, 2. Knuiman 108, 3. Schel 94, 4. Beijer 93, 5. Voets 91.

Tussenstand MX2 jeugd 2019 (MON):
1. Knuiman 228, 2. Beijer 201, 3. Voets 177, 4. Bijtjes 176, 5. van Loon 173.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties