Horgmo en Osterhagen keurig in de top vijf

Horgmo en Osterhagen keurig in de top vijf
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross verliep niet vlekkeloos. Een starthek wat zijn functie weigerde uit te oefenen speelde de organisatie flink parten. Voor het CreyMert Racing Team was het een gemengde dag met een goede uitslag voor zowel Kevin Horgmo als Hakon Osterhagen. De eerste manche scoorde Hakon een keurige vijfde plaats, de tweede manche deed Kevin het in de 250cc-klasse nog beter met een vierde plaats. De overwinning in Oss gingen naar Henry Jacobi (250cc) en Kay de Wolf (125cc).

125cc
In de trainingen laat Hakon direct zien zich lekker te voelen op dit heuvelachtige circuit. De scholier weet zich als achtste te kwalificeren voor de wedstrijd later op de dag. De eerste manche komt de KTM-rijder goed uit de start en hij mengt zich direct in de top tien! Beetje bij beetje weet hij zich naar voren te werken en met een vijfde plaats is het team uit Opglabbeek dan ook zeer tevreden. Door problemen met het starthek besluit de wedstrijdleiding om de tweede manche zonder starthek van start te gaan. In de 500cc klasse lukte dit maar de jeugd had er meer moeite mee. Vooral de mindere goden probeerde te smokkelen waardoor er een valse start veroorzaakt werd. Dit schoot de wedstrijdleiding, die al rijders sommeerde rustig te wachten, in het verkeerde keelgat en door tijdgebrek kwam de gehele tweede manche te vervallen. Na de eerste wedstrijd bezet Hakon dus de vijfde plaats in de tussenstand!

250cc
Ondanks het grote aantal GP-rijders wist Kevin in de tijdtraining al zijn visitekaartje af te geven. De blonde crosser wist de snelste tijd op de klokken te zetten en mocht dus vanaf de pole-position vertrekken. De eerste manche neemt Kevin een hele goede start maar omdat het starthek niet correct is gevallen volgt er een herstart. Deze verloopt minder goed maar Kevin weet zich van buiten de top tien snel in de kopgroep te mengen. Ruim twintig minuten slaat de pechduivel toe en net nadat Kevin de vierde plaats in handen heeft gekregen krijgt hij motorpech.
De tweede manche komt de 18-jarige Noor als vierde uit de start achter de F&H Racing-rijders. In de tweede ronden komt Geets voorbij maar de vijfde plaats komt nooit in gevaar. Na ruim 15 minuten gaat derde man Sterry in de fout en kan Kevin profiteren waardoor hij de vierde plaats over kan nemen. Deze weet hij vast te houden tot aan de finishvlag waardoor hij de dag positief af weet te sluiten.

Volgende wedstrijd:
Over drie weken gaat de KNMV Dutch Masters of Motocross verder, dan worden de punten verdeeld op het circuit van RES Axel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties