Liam Everts duikt top-10 binnen!!

Liam Everts duikt top-10 binnen!!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een veelbelovende eerste EMX125 ronde in Valkenswaard zorgde Liam Everts (14) voor bevestiging in Italië. De jonge KTM piloot liet in Pietramurata zijn eerste top-10 notering optekenen. Liamski werd in de manches respectievelijk 7de en 11de. Mooi werk zondermeer, en er had zelfs meer ingezeten!

In de eerste manche kwam Everts van buiten de top-10 terug tot de 7de stek. Op een technisch moeilijke baan reed Limburger zich in de kijker met enkele onuitgegeven inhaalacties. “Gisteren had ik het enorm naar mijn zin! Eigenlijk lag de baan er zelfs perfect bij en ik had enkele plaatsjes gevonden waar ik het verschil kon maken. Ik heb echt genoten van die race,” glunderde Liam.


Hoewel zijn start vandaag veel beter was -Liam zat in de top-5- draaide het vandaag stroever. “Pff, bijna onmiddellijk had ik prijs. Er was zand in m’n bril gekomen waardoor mijn zicht werd belemmerd. Geen excuus hoort want ik vond ook gewoon mijn draai niet zoals in die eerste manche. Het circuit was gevlakt, veel bochten lagen er spekglad bij en er was maar één goede lijn. Ergens had ik wel verwacht dat ik in zo’n omstandigheden wat zou terugvallen na een goede start maar nu was die terugval te groot.”

In vergelijking met zijn EMX125 concurrenten moet de Belgische rookie nog onderdoen qua kracht en postuur. Met zijn gave techniek -mooi rechtstaand op de voetsteunen- en regelmaat laat Everts wel al direct zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. In de tussenstand van het EK125cc staat de Topsport Vlaanderen rijder nu negende. “Nee, zelf had ik voor mijn eerste jaar niet verwacht dat ik al zou staan waar ik nu sta! Op bepaalde secties van de omloop voelde ik ook wel dat ik benadeeld was door mijn gestalte maar elke keer leer ik bij,” aldus Everts.

Sinds november vorig heeft hij de overstap gemaakt op de 125cc. In zijn laatste seizoen op de 85cc pakte “Liamski” brons op het EK.  Dit jaar zijn resultaten geen must al tonen Everts en zijn maatje Kay De Wolf, die vandaag op het podium stond, dat er zekers rekening moet worden gehouden met de nieuwkomers in de klasse!

Foto’s:  Da Gino Maes
 

Uw reacties