Wietse Brackman (MCLB) timmert aan de weg terug!

Wietse Brackman (MCLB) timmert aan de weg terug!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Regerend Inters MX1 kampioen Wietse Brackman (De Willemsvrienden) stak vorig weekend in Beernem voor het eerst zijn neus weer aan het venster. Wacko Bracko mocht als derde op het podium post vatten naast de overslijtbare David Seger en Kevin Fors. Voor Brackman was het de eerste keer na zijn knieblessure dat hij weer met een goed gevoel op pad kon.

Na de opening van het kampioenschap trekt de MCLB-karavaan dit weekend naar het nieuwe circuit van Galmaarden. Van hoge ambities wil Wietse voorlopig (nog) niet weten. “Als ik twee keer vijfde wordt dan is het goed, meer is beter natuurlijk maar ik zie mezelf zeker nog niet meedoen voor de overwinning. Gewoon gaan voor het hoogst haalbare en niet te veel punten verspelen in het kampioenschap dat is de opdracht.” Pas sinds begin maart zit de Husqvarna smaakmaker weer op de motor. Iets eerder dan verwacht maar uiteraard begint hij met een flinke achterstand.

“Euh, de echte topvorm is er sowieso nog niet natuurlijk. Ik sukkelde deze week wat met een verkoudheid en ik heb promotie op mijn werk gekregen. Wel leuk, maar het zijn erg lange dagen waardoor ik momenteel moeilijk aan trainen toe kom!” Klagen doet Brackman niet. Sinds vorige woensdag maakte hij immers al de klik op training. In Beernem vertaalde het zich al in een puike prestatie tijdens de wedstrijd. In de tweede mache werd Wietse tweede na Kevin Fors.

“Voor het eerst was ik niet meer onzeker met de knie. Het is logisch dat je daar tijd voor nodig hebt. Ik heb gewoon goed kunnen rijden zonder aan mijn knie te denken. Op zich ben ik redelijk snel weer in vorm maar de omloop speelt uiteraard ook een rol. De zanderige omlopen liggen me sowieso wat minder. Nog een kleine maand, tegen Herzele zal de vorm er wel weer zijn!” De wedstrijd in Galmaarden is wel al een thuisrace voor wedstrijd want De Willemsvrienden staan op de natuurlijke heuvelomloop immers in voor de organisatie! Alle info vind je hier.

Foto’s: KvK pics, NVR pics

Uw reacties