Zege voor Joe Maessen in Lottum.

Zege voor Joe Maessen in Lottum.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Joe Maessen (foto) heeft de zege behaald bij de wedstrijd van de quads inters. In het Limburgse Lottum wist hij beide manches met overmacht te winnen. De tweede plaats was voor Ruben van Lith. De Udenaar reed een sterke wedstrijd en behaalde tweemaal de tweede plaats in de manches. De derde plaats was voor Johan Gommans met een vijfde en vierde plaats in de manches, Roy van den Borne en Stan Breukers maakten de top vijf compleet.

Eerste manche quads nationalen/inters Lottum:
Van Lith was in de eerste manche als snelste weg voor Breukers, van den Borne, Rob Aarts en Maessen. Aarts viel snel terug en viel snel buiten de top vijf. Maessen passeerde Breukers en kwam nu als derde door. Mike Koolhaas kwam nu ten koste van Aarts in de top vijf. Maessen zette zijn opmars door en bij de tweede passage van de finishlijn lag hij aan de leiding en pakte gelijk een voorsprong. In de daaropvolgende ronde ging het fout bij de achtervolgers. Bart Steenbergen was Koolhaas voorbij gegaan en ging in de volgende ronde voorover van de quad. Gommans kwam daarachter vast te staan en beiden vielen ver terug. Het gat tussen de top vier en de achtervolgers was hiermee geslagen. Aarts kwam hierdoor weer als vijfde door. Bij de zesde doorkomst was Valentino Roks voorbij gegaan aan Aarts en kwam als vijfde door. Inmiddels had Maessen een ruime voorsprong op van Lith, die op zijn beurt weer een voorsprong had op Breukers en van den Borne. Maessen won de manche dan ook voor van Lith. Van den Borne won de strijd met Breukers en kwam als derde over de finish. Gommans reed nog een sterke inhaalrace vanaf de twaalfde plaats en wist Roks te passeren om als vijfde te eindigen.

Tweede manche quads nationalen/inters Lottum:
Het was Maessen die nu kopstart had en gelijk weg het initiatief. Hij werd gevolgd door van Koolhaas, van Lith, Job Smits en Breukers. Bij de eerste passage was van Lith voorbij aan Koolhaas en namen Maessen en van Lith snel een voorsprong. Van Lith wist tot halverwege de manche in de buurt van Maessen te blijven waarna hij langzaam maar zeker op achterstand kwam. Koolhaas was inmiddels voorbij aan Breukers, maar voor beiden duurde de manche te lang. Vanaf halverwege vielen beide terug en het waren Smits, Gommans en Steenbergen die aan beide voorbij gingen. Maessen won de manche wederom ruim voor van Lith. Ruim achter van Lith was het Smits met de derde plaats voor Gommans en Steenbergen.

Eerste manche quads nationalen/inters Lottum:
1. Maessen, 2. van Lith, 3. van de Borne, 4. Breukers, 5. Gommans.

Tweede manche quads nationalen/inters Lottum:
1. Maessen, 2. van Lith, 3. Smits, 4. Gommans, 5. Steenbergen.

Dagklassement quads inters Lottum:
1. Maessen 120, 2. van Lith 108, 3. Gommans 92, 4. van den Borne 89, 5. Breukers 88.

Dagklassement quads nationalen Lottum:
1. Besems 120, 2. Lommers 108, 3. van Ewijk 100, 4. Goos 94, 5. Alards 90.

Tussenstand NK quads inters 2019 (bruto):
1. Roks 198, 2. van Rijswijck 174, 3. Maessen 120, 4. van Lith 108, 5. Gommans 92.

Tussenstand NK quads nationalen 2019 (bruto):
1. Besems 240, 2. Goos 194, 3. van Poppel 108, 4. Lommers 108, 5. van Ewijk 100.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties