Bengt Laeremans previewt de Erzberg Rodeo!

Bengt Laeremans previewt de Erzberg Rodeo!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit weekend vindt de moeder aller extreme enduro’s plaats: de Erzberg Rodeo in Oostenrijk! Deze editie staat in het teken van het 25ste jubileum, want de wedstrijd vond het eerst plaats in 1995. Na Mathias Van Hoof vorig jaar strikte MXMag weer een straffe ‘reporter ter plaatse’ in de persoon van Bengt Laeremans. Bengt kijkt samen met ons vooruit!

De Erzberg is zoveel meer dan de 3de ronde van de WESS, World Enduro Super Series. Het is een monument op zich! “Wat Lommel voor de motocross is, dat is  de Erzberg voor hard enduro,” legt Bengt uit. “De term hard enduro/ extreme enduro is letterlijk hier uitgevonden. In dit mekka heb je 4 uur tijd om 27 checkpoints op 35km af te leggen op en rond een reusachtige ijzermijn. Maar wat voor een 35 km… Vooral de afmetingen van de Erzberg spreken in het echt tot de verbeelding. Dit kan niet worden weergegeven op YouTube of een Go Pro en dat was zelfs hier bij de Pro’s op de persconferentie vandaag het gespreksonderwerp!

Veteraan Graham Jarvis gaat zondag op jacht naar zijn vijfde Erzberg Rodeo zege!

Deze wedstrijd is voor velen ook de start geweest van hun profcarrière en ook het ultieme bewijs dat je als amateur hier het ook kan waarmaken! Taddy Blazusiak is daar het levende bewijs van: hij startte in 2007 op een geleende moto van een vriend en won die dag.”

De 2019 kanshebbers: 

* Graham Jarvis: de winnaar van vorig jaar denkt nog één overwinning in zijn bereik te hebben liggen. de 43 jarige “silent assasin” won hier reeds 4 keer en zijn come from behind overwinning van vorig jaar was zeer dominant!
*Johnny Walker staat ook op scherp, vorig jaar nog 2 de maar liet hier al een paar keer de overwinning liggen
Taddy Blazusiak, de enige tot nu toe hier met 5 zeges
Mario Roman, winnaar van de 2019 Extreme XL in Lagares
Alfredo Gomez, winnaar in 2017

Wade Young: winnaar van de Romaniacs 2018 en de enige in de rij toppiloten zonder trial background
Billy Bolt die nog niet helemaal hersteld is van zijn beenbreuk
* Geen Colton Haaker noch Cody Webb  (kniekwetsuur) aan de start
Laia Sanz is de eerste vrouw die de race wil finishen (alle 25 checkpoints). Check hier het video-interview met haar.

Van de laaglanders staan o.a. aan de start: Andy Truyts, Kevin Standaert, Joey Smet, Steven ‘Stoica’ Stuyven, Sander Govaerts, Cedric Noppe, Robin Holtmeulen, Alexander De Haan en Nina Klink. Andy Truyts heeft hier de meeste ambities: hij mikt zondag op een top 50 uitslag!


Morgen staat de proloog op het programma. Wie zich na twee korte razendsnelle  runs bij de eerste 500 plaatst, mag van start gaan in de Erzberg Rodeo.

Foto’s: Bengt Laeremans, Marcin Kin

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …