Coldenhoff over zijn vijfde plaats in Mantova

Coldenhoff over zijn vijfde plaats in Mantova
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de vijfde Grand Prix van het seizoen werd Glenn Coldenhoff vijfde in het dag klassement. Een opsteker voor de KTM-rijder die terug blikt op een geslaagd weekend in de Italiaanse modder!

“Na de Dutch Masters in Axel had ik een goed gevoel en ging positief het weekend in. De baan in Mantova ligt me altijd wel, wat voor veel vertrouwen zorgde. In de trainingen zette ik een negende en vijfde tijd neer maar in de kwalificatieheat ging het eigenlijk gelijk al mis. Ik pakte een goede start maar Bernardini reed in de tweede bocht hard tegen mij aan waardoor ik ten val kwam. Hierbij kreeg ik twee rijders over me heen en deed ik me flink zeer. Na de valpartij ging het rijden niet goed meer, ik reed stijf en had last van harde armen. Ook voelde ik overal wat pijn waardoor ik genoegen moest nemen met een zestiende plaats,’’ vertelt Glenn.

‘’De start van de eerste manche was goed maar in de beginfase kwam in in botsing met Desalle waardoor ik buiten de baan kwam. Vanaf de elfde plaats wist ik terug te komen naar een achtste plek. De tweede manche was de start ook goed. Ik maakte in het begin een aantal fouten maar wist mijzelf toch goed staande te houden op een vijfde plaats. Het was een redelijk resultaat waarmee ik ook vijfde werd in de daguitslag.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Gino Maes

Uw reacties