De update van Cyril Genot!

De update van Cyril Genot!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Morgen verschijnt Cyril Genot aan de start in Axel voor zijn eerste Dutch Masters of Motocross van het seizoen. Vorige maand haalde hij het podium in de ADAC Youngster Cup. Maar laten we ‘m vooral zelf aan het woord laten!

Met een glimlach verscheen ik op de eerste wedstrijd van het Duits kampioenschap in Fürstlich  Drehna. Ik vind het altijd enorm leuk om op ADAC wedstrijden van start te gaan. 2 jaar geleden reed ik het kampioenschap ook al maar dan bij de Masters met een 350cc. Aangezien ik terugkeerde naar een 250cc, ga ik dit jaar van start bij de Youngsters Cup. Genoeg feiten nu.

Jullie willen natuurlijk weten hoe mijn weekend verlopen is! Zoals jullie waarschijnlijk al op Instagram of Facebook lazen, ben ik derde geworden. Mijn weekend is dus eigenlijk wel goed verlopen al zat er meer in en dat laat toch altijd wel even zijn sporen na, zeker bij mij. Ik was zelf niet erg blij met de vierde tijd in de kwalificatie. Ik kwam ten val gedurende de chronosessie en dat bracht me even uit balans. Ik heb geprobeerd het me niet te hard aan te trekken en me te concentreren op de reeksen.

De eerste reeks had ik een goede start, zo rond de achtste plaats. Ik kwam gemakkelijk naar voren, maar bleef enkele ronden te lang achter een piloot hangen waardoor ik de aansluiting met de kopgroep verloor. De tweede reeks was mijn start niet geweldig en kwam ik daarbovenop nog eens ten val vanwege een andere piloot. Ik vertrok rond de dertigste plaats en kwam helemaal terug naar een mooie vierde plaats. Ik zette doorheen de reeks ook een aantal keer de snelste tijd. Ik was erg verbitterd dat ik niet in de top 3 eindigde die reeks want ik weet dat ik het in me had.


Aan mijn Dunlop banden heeft het alleszins niet gelegen. Al jaren kan ik rekenen op hun uitstekend advies en daar wil ik iedereen van Dunlop, vooral Eddy Seel voor bedanken. Al bij al ben ik tevreden met mijn podium. Ik sta nu ook derde in het kampioenschap en dat geeft altijd een goed gevoel. Alles is nog mogelijk. Wordt vervolgd…

Stilte voor de storm

Deze maand is het erg rustig geweest. Ik heb slechts één wedstrijd gereden en de rest heb ik vervolgens met fysieke -en motortraingen ingevuld. De komende maanden wordt het inmiddels drukker. Bijna elk weekend staat er vanaf nu iets op het programma. Zo sta ik  morgen aan de start in Axel, de Dutch Masters of Mx en ook mijn eerste van het jaar. Tot snel!

Foto’s: Danny Relouw, Steve Bauerschmidt, Ralph Marzahn, Frank Hammerschimdt, Arne Fitkau, Jeremi Urbanowicz & Dieter Lichtblau

Uw reacties