Een zwaar weekend voor Hakon Osterhagen

Een zwaar weekend voor Hakon Osterhagen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc werd een zware rit voor Hakon Osterhagen. De Noor kwam op het zandcircuit van Mantova niet tot scoren. De eerste manche onder zonnige omstandigheden werd de KTM-rijder als 30e afgevlagd, de tweede manche werd in de modder verreden daarin werd de scholier 27e. Dat betekend dus geen punten voor het CreyMert Racing Team tijdens de tweede Italiaanse GP van dit seizoen. De overwinning ging naar Mattia Guardagnini, de Italiaan won beide manches en hij staat ruim aan de leiding in de tussenstand.

EMX125:
Omdat het vijf weken geleden in Acro di Trento niet lukte voor Hakon om zich te kwalificeren was dat nu het voornaamste doel. Van de 76 aanwezige rijders was er voor slechts 40 crossers een startplaats beschikbaar op jacht naar de punten. De kwalificatie verliep goed en het lukte Hakon zich te plaatsen voor de beide manches over 25 minuten en twee ronden. De eerste manche begint niet lekker wanneer de 15-jarige crosser betrokken raakt bij een valpartij. Gelukkig kan de wedstrijd worden vervolgt maar de achterstand op de voorgangers is direct heel groot. Opgeven is geen optie voor de FXR-geklede crosser en hij blijft knokken. Het scoren van punten zal niet lukken maar heel veel ervaring opdoen is het doel tijdens het eerste seizoen in het EMX125. De Motorex-gesmeerde KTM wordt als 30e over de finish gestuurd.
Waren de omstandigheden tijdens de eerste manche zonnig de tweede wedstrijd van het weekend werd een veldslag. De regen bleef maar vallen en dat zorgde voor een bijzonder lastig circuit. Ook nu is de start niet heel goed maar vanaf de 36e plaats bij het uitkomen van de eerste ronde is het bikkelen. Hakon is een echt viking en hij blijft knokken waardoor hij nog als 27e over de finish weet te komen. Dit weekend dus geen punten maar ondanks de zware omstandigheden werden beide manches uitgereden!

Volgende wedstrijd:
Over twee weken staat het CreyMert Racing Team weer achter het starthek. Dan komt Kevin Horgmo ook in actie want het EMX125 en EMX250 gaat dan verder op het circuit van Saint Jean d’Angely.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo

Uw reacties