EnduroGP: Magain en Cambré sterk in Spanje!

EnduroGP: Magain en Cambré sterk in Spanje!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De zware wedstrijd van Portugal was nog niet eens verteerd of 3 dagen later moest het GP circus weeral van start gaan in het Spaanse Santiago de Compostella. Iedereen herinnert zich de wedstrijd van vorig jaar nog wel waar de enduro en cross proef meer op een waterballet. Alsof de duivel er mee gemoeid was het vorig weekend niet anders!

Dit jaar hadden de organisatoren de proeven bijna zo goed als het zelfde uitgezet. Echter troffen ze deze keer weer niet veel geluk en stond alles terug onder water. Toch deed Husqvarna rijder Jilani Cambré het uitstekend in zijn WK debuut. Net zoals collega en vriend Mathias Van Hoof ging Cambré van start in de World Cup Open klasse. Zowel op zaterdag als op zondag finishte hij op een 2de plaats in de open 4s klasse.


In de EnduroGP klasse kende de Brit Bradley Freeman een fantastisch weekend. De Beta-boano piloot won op zowel als zaterdag de EnduroGP klasse ( alle 3 de categorieën  gecombineerd) en de E1 klasse. Op zaterdag was het een brits onderonsje op het podium. Steve Holcombe werd tweede en Daniel Mccanney bevestigde wederom met een derde plaats. Zondag was het net iets anders Freeman wel wederom als winnaar  Mccanney werd knap tweede en Giacomo Redondi scoorde zijn eerste podiumplaats in de EnduroGP klasse. Holcombe sukkelt al enkele weken met zijn gezondheid en had het op dag 2 een pak lastiger en werd pas zesde.

In de Junior categorie was al voor de 6e keer op rij dit jaar de overwinning voor de Italiaanse TM piloot Verona. De kleine Brit jack Edmondson scoorde op beide dagen ook een podiumplek. Op zaterdag mocht de Spanjaard Fransico en op zondag de fransman Espinass. Antoine Magain (foto hierboven) deed het voortreffelijk met een 7de en 8ste plaats in de scratch en een 4de en 5de in zijn klasse.

Matthew Vanoevelen kende een moeilijk weekend. Zaterdag werd hij pas 14e en zondag viel hij uit met een technisch probleem. De toestanden van de Spaanse motor fabrikant doen zeker geen goede aan zijn uitslagen. Matthew was zowel in Portugal als in Spanje volledig op zichzelf aangewezen en met een eigen camionette werden deze 2 GP’s betwist. We hopen dat de fabriekspiloot van Gas Gas de volgende GP’s wel de ondersteuning krijgt die hij verdient.

Foto’s:  EnduroGP, Fred Ccy Reporter Photos

Uw reacties