Eric Leijtens had meer verwacht van Mantova

Eric Leijtens had meer verwacht van Mantova
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend was het Europees Kampioenschap 2 Stroke te gast in Mantova. Tijdens deze tweede wedstrijd van het seizoen kwam Eric Leijtens ook in actie. De KTM-rijder kende een pittig week want de Brabander bleef door brute pech puntloos.

De eerste manche begon goed voor de EL4 Racing rijder die goed uit de start kwam. In de eerste bocht ging het echter mis toen zes rijders tegen de grond gingen. Daarbij naast Eric ook de leider in de tussenstand Brad Anderson! De Brit kon verder maar Eric zijn motor raakte zwaar beschadigd waardoor zijn wedstrijd er vroegtijdig opzat.
De tweede manche zijn de weersomstandigheden bijzonder nat maar gelukkig begint de wedstrijd beter. De No Fear Energy gesteunde crosser rijdt in de top tien tot hij een schuiver maakt. Alles zit vol modder en het duurt even voordat de wedstrijd vervolgd kan worden. Al snel blijkt de bril de nodige schade te hebben. Er is een pitstop nodig waarna Eric uit de wedstrijd verdwijnt.

Komend weekend is het EMX 2 Stroke in Portugal, Eric zal echter in actie komen tijdens de KNMV ONK in Harfsen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Gino Maes

Uw reacties