Febvre wint, Herlings direct op het podium

Febvre wint, Herlings direct op het podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Rhenen waren ruim 3.500 mensen getuige van de eerste wedstrijd van dit seizoen voor Jeffrey Herlings. De Brabander wist op het circuit van Rhenen derde te worden tijdens de derde KNMV Dutch Masters of Motocross. De overwinning op ‘Circuit Kwintelooyen’ ging naar Roman Febvre (3-1) voor Arminas Jasikonis (2-2) en Herlings (1-3). In de titelstrijd vergroot Jasikonis zijn leidende positie op Glenn Coldenhoff. Het verschil is nu 31 punten met nog een wedstrijd op het programma.

Na zijn podiumplek afgelopen zondag tijdens de Franse GP heeft Febvre er duidelijk zin in. De Yamaha-rijder neemt de beste start voor Jasikonis, Pauls Jonass, Glenn Coldenhoff en Kevin Strijbos. Herlings is niet lekker uit de start gekomen maar hij weet zich snel naar voren te werken. In de tweede ronden passeert hij de beide IceOne-rijders om vervolgens zijn pijlen te richten op leider Febvre. Deze geeft zich niet zomaar gewonnen en hij kan Herlings op afstand houden. Na bijna 15 minuten wedstrijd komt Jonass opzetten. Hij is teamgenoot Jasikonis gepasseerd en niet veel later kan hij Herlings en Febvre passeren. De Let heeft een hoog tempo te pakken maar Herlings verliest de leider niet uit het oog. De KTM-rijder passeert Febvre om niet veel later Jonass onderdruk te zetten. Net voor de VIP tent neemt Herlings de leiding over tot vreugde vn de aanwezige publiek. Daarna probeert Jasikonis om ‘The Bullet’ te achtervolgen maar de 24-jarige crosser laat zich niet verrassen en wint! Jasikonos wordt tweede voor Febvre, Jonass en Kevin Strijbos die Coldenhoff achter zich weet te krijgen.
Ook de tweede manche is Febvre de beste starter en de Yamaha-rijder pakt de HGS Holeshot Award. Coldenhoff raakt het starthek en hij moet dus in de achtervolging. Herlings begint nipt buiten de top vijf aan de wedstrijd maar hij komt snel opzetten. De KTM-rijder weet zich zelfde naar de kop positie te rijden maar dan komt de man met de hamer. Febvre neemt de leiding terug terwijl Herlings ook Jasikonis en Jonass ziet passeren. De Husqvarna-rijder hebben kort een duel om de tweede plaats maar deze gaat toch naar de boomlange Litouwer. Jonass wordt derde voor Herlings en Coldenhoff komt nog terug naar de vijfde plaats. Strijbos heeft lang de vijfde plaats in handen maar de JWR-rijder valt stil waardoor hij uit de wedstrijd verdwijnt.

De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De 500cc rijders komen in actie op zondag 21 juli!

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #3 500cc; Rhenen, NL:
1e manche
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
3 Romain Febvre F Yamaha
4 Pauls Jonass Let Husqvarna
5 Kevin Strijbos B Yamaha

2e manche
1 Romain Febvre F Yamaha
2 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
3 Pauls Jonass Let Husqvarna
4 Jeffrey Herlings NL KTM
5 Glenn Coldenhoff NL KTM

Dagklassement:
1 Romain Febvre F Yamaha 3-1
2 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 2-2
3 Jeffrey Herlings NL KTM 1-4
4 Pauls Jonass Let Husqvarna 4-3
5 Glenn Coldenhoff NL KTM 6-5

Tussenstand DMofMX 500cc:
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 141
2 Glenn Coldenhoff NL KTM 110
3 Pauls Jonass Let Husqvarna 105
4 Petar Petrov Bul KTM 84
5 Lars van Berkel NL Husqvarna 75

De volledige uitslagen vanuit Rhenen vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #DMofMX

Uw reacties