Geerts brengt de spanning terug met dubbelslag!

Geerts brengt de spanning terug met dubbelslag!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ondanks zijn achterstand van 29 punten wil Jago Geerts zich nog niet gewonnen geven in de KNMV Dutch Masters of Motocross. De Yamaha-rijder wist in Rhenen beide manches op zijn naam te schrijven en daarmee brengt hij de spanning in de titelstrijd weer een beetje terug. Henry Jacobi kende een moeizame tweede manche waarin de Duitser toch nog als vijfde over de finish kwam. In het dag klassement maakt Ben Watson (3-2) het succes van KEMEA compleet door tweede te worden voor Roan van de Moosdijk (4-3). Jacobi (2-5) wordt vierde in het dag klassement maar hij blijft wel de leider in de tussenstand.

In de tijdtraining is Watson de snelste maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Tom Vialle. De Fransman pakt de HGS Holeshot Award voor Geerts. De Belg neemt snel de leiding over en hij wordt direct gevolgd door Jacobi. De leider in de tussenstand wil de KEMEA-rijder niet uit het oog verliezen. De eerste tien minuten lukt dan maar vervolgens maakt de Duitser foutjes en hij verliest de aansluiting. Van de Moosdijk volgt zijn Duitse teamgenoot op de voet. In eerste instantie heeft Vialle de vierde plaats in handen maar dan komt Watson. De Brit passeert de Fransman en kan later ook Van de Moosdijk passeren. Dan ontstaat er een duel om de tweede plaats tussen Jacobi en Watson die daarmee zijn teamgenoot aan de leiding een plezier kan doen. De crosser uit Nottingham probeert alles om de tweede plaats over te nemen maar dat lukt niet. Geerts wint voor Jacobi en Watson. De vierde plaats is voor Van de Moosdijk en zijn landgenoot Bas Vaessen maakt de top vijf compleet!
Ook de tweede manche neemt Vialle de beste start en de KTM-rijder wint de HGS Holeshot Award voor Geerts en Van de Moosdijk. De Belg laat er geen twijfel over bestaan en hij neemt snel de leiding over. Van de Moosdijk probeert te achtervolgen maar de crosser uit Balen is te snel. Watson weet in de tweede helft van de wedstrijd de tweede plaats over te nemen. Van de Moosdijk wordt derde voor Vaessen en Jacobi! In de laatste ronde weet de 22-jarige crosser zich nog naar vijfde man Vandoninck te knokken en in de laatste bocht slaat hij zijn slag!

De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De 250cc rijders komen in actie op zondag 21 juli! Jacobi heeft 17 punten voorsprong op regerend kampioen Geerts die vandaag twaalf punten goed wist te maken op de Kawasaki-rijder.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #3 250cc; Rhenen, NL:
1e manche
1 Jago Geerts B Yamaha
2 Henry Jacobi D Kawasaki
3 Ben Watson GB Yamaha
4 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
5 Bas Vaessen NL KTM

2e manche
1 Jago Geerts B Yamaha
2 Ben Watson GB Yamaha
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
4 Bas Vaessen NL KTM
5 Henry Jacobi D Kawasaki

Dagklassement:
1 Jago Geerts B Yamaha 1-1
2 Ben Watson GB Yamaha 3-2
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 4-3
4 Henry Jacobi D Kawasaki 2-5
5 Bas Vaessen NL KTM 5-4

Tussenstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 132
2 Jago Geerts B Yamaha 115
3 Ben Watson GB Yamaha 104
4 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 83
5 Adam Sterry GB Kawasaki 82

De volledige uitslagen vanuit Rhenen vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties