Glenn Coldenhoff kijkt terug op Agueda

Glenn Coldenhoff kijkt terug op Agueda
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
 Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in beide manches achtste geworden. Het was een Grand Prix waarin flink gestreden werd omdat het tempo zo hoog lag. Coldenhoff wist zich in deze omstandigheden goed staande te houden en pakte 26 punten.

Het weekend begon op zaterdag niet lekker voor Coldenhoff. ‘’Ik voelde mezelf niet vertrouwd op de baan. In de kwalificatieheat pakte ik een slechte start en werd veertiende. Dit was niet ideaal voor de startpositie voor in de manches op zondag. Op zondagochtend ben ik er meteen ingeknald in de warm up om het goede gevoel te krijgen. Dit lukte en daardoor keek ik met vertrouwen uit naar de eerste manche,’’ vertelt Glenn.

In de eerste manche pakte Glenn een redelijk goede start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. De hele manche heeft hij op deze positie doorgebracht en miste net de aansluiting met het groepje van rijders voor hem. ‘’De baan was heel snel en er lag niet veel in. De tijden lagen dichtbij elkaar. Ik had net niet de snelheid om de aansluiting met het groepje van rijders voor mij te krijgen waardoor ik achtste werd. Het was een pittige wedstrijd en fysiek was het zwaar omdat het allemaal zo snel was.’’In de tweede manche pakte Glenn een betere start. Wel verloor hij in de beginfase twee plaatsen maar hij had een goed gevoel op de motor en ging de strijd aan met de concurrentie. Een groepje van rijders zat dichtbij elkaar en er werd op de limiet gereden. In de laatste ronde wist hij nog een plaats winst te boeken en kwam opnieuw als achtste over de finish.

“Het was niet super maar zeker ook niet slecht. Het was een constante Grand Prix voor mij waarin ik op een negende plaats ben geëindigd. Ik kijk nu al uit naar de Grand Prix van Frankrijk van aankomend weekend.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Coldenhoff na zes wedstrijden de tiende plaats. Aankomend weekend wordt de zevende wedstrijd verreden op het circuit van St. Jean d’Angely.

Daguitslag MXGP Portugal:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Arnaud Tonus 40 Pnt
4 Clement Desalle 33 Pnt
5 Jeremy Seewer 29 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 26 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 285 Pnt
2 Tim Gajser 251 Pnt
3 Gautier Paulin 197 Pnt
4 Clement Desalle 175 Pnt
5 Arminas Jasikonis 166 Pnt

10 Glenn Coldenhoff 120 Pnt

Foto’s: CDS

Uw reacties