Goede comeback van GPR-duo in Rhenen

Goede comeback van GPR-duo in Rhenen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross stond voor het GPR MX Team in het teken van de ‘comeback’. Bijna twee weken geleden ging Rob van de Veerdonk kei hard onderuit tijdens de KNMV ONK in Harfsen waardoor hij de EMX125 in Frankrijk moest missen. Cameron Durow liep tijdens de EMX wedstrijd in Valkenswaard een bovenarmbreuk op, hij reed in Rhenen zijn eerste Dutch Masters of Motocross van dit seizoen. Op ‘Circuit Kwintelooyen’ wist Kay de Wolf de dagzege te pakken, Kjell Verbruggen is de leider in de tussenstand.

125cc
In de tijdtraining weet Rob zich het beste te kwalificeren met een dertiende tijd. Cameron had op meer gehoopt maar hij mag als zestiende een plekje uitzoeken achter het starthek in Rhenen. De eerste manche komen beide rijders goed uit de startblokken. Cameron vind direct een plekje in de top tien terwijl Rob even in de fout gaat. Door een onschuldige schuiver gaan er veel plaatsen verloren. Vanaf de 30e plaats moet de Brabander aan het werk en hij rijdt een knappe wedstrijd. Ondanks de verplichte rust na de crash in Harfsen wordt er snel een goed tempo gevonden. Vanaf de 30e plaats komt de 16-jarige crosser heel goed terug naar de vijftiende plaats! Cameron rijdt bijna de gehele wedstrijdlengte in de top tien. Hij moet diep gaan want de afgelopen maanden heeft hij moeten revalideren. Door een foutje gaat er een positie verloren maar met een elfde plaats is zowel de crosser als het team tevreden!
Ook in de tweede manche is het Cameron die met de Laurense Motors-Husqvarna goed aan de wedstrijd begint. Opnieuw kan hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen maar halverwege begint de vermoeidheid toe te staan. Het tempo moet omlaag met een veertiende plaats wordt er ook deze manche heel goed gescoord. De tweede manche van Rob is iets minder goed begonnen maar de eerste ronde wordt als dertiende volbracht . Zijn teamgenoot heeft Rob in het vizier maar op het gladde circuit glijdt hij even onderuit. Gelukkig weet hij in de punten te blijven en wordt er terug geknokt naar de vijftiende plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde komt de JT Racing-geklede crosser even dwars te staan bij het oprijden van het startterrein. De even daarvoor gewonnen positie gaat verloren. Gelukkig weet Rob zich in de laatste ronde te herstellen waardoor hij toch als vijftiende over de finish komt!

Volgende wedstrijd:
Komend weekend komt het GPR MX Team weer in actie, dan gaat het KNMV ONK verder op het circuit van Gemert. De finale van de Dutch Masters of Motocross wordt op vrijdag 19 juli verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties