Jasikonis wint Axel, Coldenhoff boekt manchezege!

Jasikonis wint Axel, Coldenhoff boekt manchezege!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Zeeuwse Axel heeft Arminas Jasikonis de ‘Redplate’ met succes weten te verdedigen. De Litouwer werd eerste en tweede op het zware zandcircuit wat hem de dagzege opleverde. Glenn Coldenhoff zorgde voor Nederlands succes, de Brabander wist de tweede manche op zijn naam te schrijven na een prachtig duel. Jeremy Seewer (4-4) maak het podium compleet door derde te worden in het dagklassement. In de titelstrijd heeft Jasikonis natuurlijk de leiding, Coldenhoff volgt op 18 punten.

De HGS Holeshot Award tijdens de eerste manche van de DMofMX 500cc werd gewonnen door Anstie. De Brit wordt gevolgd door Pauls Jonass, Jeremy Seewer, Jasikonis en Tonus. De eerste helft van de wedstrijd zit de top muurvast maar de onderlinge verschillen zijn niet goed. Dan verhoogt de leider in de tussenstand het tempo en hij werkt zich naar de leiding. Anstie geeft zich niet zomaar gewonnen maar de leiding terug pakken lukt hem niet. Jasikonis pakt zijn derde manche overwinning van het seizoen voor Anstie en Tonus. De Zwitser weet zijn landgenoot Seewer te passeren in de laatste minuten van de wedstrijd. Omdat Jonass het tempo verliest weet Glenn Coldenhoff nog als vijfde over de finish te komen.

Dezelfde Coldenhoff neemt de tweede manche de beste start en daarom gaat de HGS Holeshot Award opnieuw naar Standing Construct Racing. Jasikonis volgt voor Anstie, Jonass, Tonus en Ivo Monticelli. De Italiaan weet Tonus te passeren en even later kan hij Jonass van de derde plaats verdringen. Wanneer Anstie uit de wedstrijd verdwijnt komt Monticelli op de derde plaats terecht. Vooraan bepaald Coldenhoff het tempo maar de leider in de tussenstand verliest hem niet uit het oog. Door achterblijvers lijkt de strijd vroegtijdig bepaald te worden maar de Husqvarna-rijder blijft knokken. In de laatste ronde wordt het dan ook nog erg spannend maar ‘The Hoff’ wint de manche voor Jasikonis. Jonass wordt derde over 42 seconden van de winnaar! Seewer komt als vierde over de finish nu voor zijn landgenoot Tonus.

Over ruim drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het prachtige circuit van Rhenen.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #1 500cc; Oss, NL:
1e manche
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
2 Max Anstie GB KTM
3 Arnaud Tonus CH Yamaha
4 Jeremy Seewer CH Yamaha
5 Glenn Coldenhoff NL KTM

2e manche
1 Glenn Coldenhoff NL KTM
2 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
3 Pauls Jonass Let Husqvarna
4 Jeremy Seewer CH Yamaha
5 Arnaud Tonus CH Yamaha

Dagklassement:
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 1-2
2 Glenn Coldenhoff NL KTM 5-1
3 Jeremy Seewer CH Yamaha 4-4
4 Arnaud Tonus CH Yamaha 3-5
5 Pauls Jonass Let Husqvarna 6-3

Tussenstand DMofMX 500cc:
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 97
2 Glenn Coldenhoff NL KTM 79
3 Pauls Jonass Let Husqvarna 67
4 Max Anstie GB KTM 60
5 Petar Petrov Bul KTM 56

De volledige uitslagen vanuit Axel vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties