Leijtens heerst tijdens eerste wedstrijd No Fear Energy Cup!

Leijtens heerst tijdens eerste wedstrijd No Fear Energy Cup!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Gemert vond afgelopen zondag de eerste wedstrijd plaats om de No Fear Energy Cup. Eric Leijtens (foto) was deze dag oppermachtig en won beide manches. De tweede plaats was voor Dylan van Veghel met tweemaal de tweede plaats in de manches. De laatste plaats op het podium was voor Roel van Oort met een zesde en derde plaats in de manches. Davey Janssen en Thomas Wijnhoven maakten de top vijf compleet.

Eerste manche
De holeshot was voor Jacky Tausch. Echter ging hij in de eerste ronde in de fout en kwam ten val. Bij de eerste doorkomst ging Eric Leijtens aan de leiding. Hij werd gevolgd door Bram van den Hoek, van Veghel, van Oort en Ronnie van Rooij. Leijtens bouwde snel een voorsprong op en pakte onbedreigd de manchezege. In de vijfde ronde ging van Veghel voorbij aan van den Hoek om de tweede plaats voor zich op te eisen. De strijd om de vierde plaats in de manche ging tussen van Rooij, van Oort, Janssen en Wijnhoven. Het was Janssen die halverwege de manche zowel van Rooij en van Oort voorbij stak en als vierde over de finish kwam voor van Rooij en van Oort. Wijnhoven volgde op enkele seconden op de zevende plaats.

Tweede manche
In de tweede manche was het van Oort die als beste weg was. In de eerste ronde nam Leijtens de leiding over en nam gelijk een voorsprong. Van Hoek kwam ten val en zag zijn kansen op een podium in rook opgaan. Achter Leijtens ontstond een strijd om de tweede plaats tussen van Oort, Tausch en van Veghel. In de vierde rond ging van Veghel voorbij aan Tausch en van Oort en reed bij beide heren weg. Leijtens was niet meer te achterhalen en won dan ook de manche voor van Veghel. Van Oort hield Tausch achter zich en kwam als derde over de finish. Zij werden op vijftien seconden gevolgd door Wijnhoven die als vijfde de finishvlag zag.

Eerste manche No Fear Energy Cup Gemert
1. Leijtens, 2. van Veghel, 3. van den Hoek, 4. Janssen, 5. van Rooij, 6. van Oort, 7. Wijnhoven, 8 Cörvers, 9. van Kasteren, 10 Tausch.

Tweede manche No Fear Energy Cup Gemert
1. Leijtens, 2. van Veghel, 3. van Oort, 4. Tausch, 5. Wijnhoven 6. Janssen, 7. van Rooij, 8. Cörvers, 9. van Kasteren, 10. van der Sanden.

Dagklassement No Fear Energy Cup Gemert (tevens bruto tussenstand)
1. Leijtens 120, 2. van Veghel 108, 3. van Oort 93, 4. Janssen 90, 5. Wijnhoven 86, 6. van Rooij 86, 7. Tausch 82, 8. Cörvers 78, 9. van Kasteren 74, 10. de Bruyn 64

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties