Leijtens oppermachtig tijdens eerste No Fear Energy Cup

Leijtens oppermachtig tijdens eerste No Fear Energy Cup
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het circuit van Gemert heeft Eric Leijtens de eerste wedstrijd van de No Fear Energy Cup gedomineerd. De crosser uit Waspik was het snelste in de training en schreef vervolgens beide manches op zijn naam. Daarmee is hij natuurlijk ook de leider in dit uit vijf wedstrijden bestaande kampioenschap.

In de tijdtraining wist de KTM-rijder de snelste tijd op de klokken te zetten ruim drie seconden sneller dan voormalig MX2 kampioen Jacky Tausch. In de eerste manche neemt dezelfde Tausch de beste start maar Eric kan vroeg in de eerste ronde de leiding pakken en deze geeft hij niet meer af. Met een bijna 35 seconden voorsprong wordt de mancheoverwinning veilig gesteld door de 26-jarige Brabander. De tweede manche begint minder goed maar vanaf de vijfde plaats stuurt Eric zich opnieuw in de eerste ronde naar de leiding. De tweede manche wordt gewonnen met een voorsprong van bijna 30 seconden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Okke Kamps Fotografie

Uw reacties