Max van Mullekom behaald zege in Well

Max van Mullekom behaald zege in Well
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de 24MX nationale motorcross in Well werd de derde wedstrijd verreden voor het NK MX 2 nationalen/inters. De dagzege ging naar Ecomaxx-rijder Max van Mullekom (foto). Met een vierde en tweede plaats in de manches profiteerde hij van pech bij Erik de Bruyn en een val van Boyd van der Voorn en mocht hij op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. De tweede plaats was voor Rick Wennekes. Met tweemaal de derde plaats in de manches was hij de meest constante van deze dag. Erik de Bruyn wist de schade nog te beperken en mocht plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. Jaap Janssen werd op basis van de tweede manche vierde in het dagklassement. Levi Schoonderbeek mocht tevreden zijn met de vijfde plaats.

Eerste manche
Evenals de wedstrijd in Lottum werd er in de eerste manche weer een mooi strijd geleverd. Het was Bart Pijpers die voor het eerste sinds lange tijd weer eens kopstart wist te pakken. Hij werd gevolgd door Gijs Engelen, Wennekes, van Mullekom en Jamie Lucas. De top zes bleef gedurende lange tijd bijeen. Van der Voorn wist zich snel te melden in de strijd om de voorste plaatsen en zowel Pijpers als Engelen zakten langzaam maar zeker terug naar de middenmoot. Kevin Simons was gedurende de manche bezig aan een mooi opmars. Aangekomen op de zesde plaats had hij zicht op een top vijf klassering tot hij tot stilstand kwam met een lege tank. Erik de Bruyn had tijdens deze manche last van een kapotte vering. Hij wist met een achtste plaats de schade nog enigszins te beperken. Van der Voorn wist uiteindelijk de manche te winnen voor Janssen, Wennekes, van Mullekom en Lucas.

Tweede manche
De kopstart was voor de Engelsman Adam Collings voor van Mullekom, de Bruyn Michel Otten en Engelen. Ook Janssen, van der Voorn en Bodhi Bakermans zaten er in het beginfase goed bij. Dit trio kende echter een lastige eerste twee ronden en vielen snel terug. Janssen en Bakermans konden de wedstrijd nog vervolgen, maar speelden geen rol meer in de strijd om de voorste plaatsen. Voor van der Voorn liep het minder af na zijn val. Hij had teveel last van zijn schouder en moest de strijd staken. Vooraan was het van Mullekom die inmiddels aan de leiding ging. Hij werd gevolgd door de Bruyn, Simons, Engelen en Otten. Engelen nam de derde plaats over van Simons en Otten zakte alweer snel weg uit de top vijf. Jamie Lucas meldde zich in de top vijf, maar ook hij kwam tot tweemaal toe in de problemen en zakte ver weg. Rick Wennekes reed opnieuw een sterke manche en kwam nu als vijfde door. Hij wist ook voorbij te gaan aan Simons en Engelen om de derde plaats over te nemen. Van Mullekom en de Bruyn waren echter al te ver uitgelopen en streden om de manchezege. Drie ronden voor de finish was het de Bruyn die voorbij ging aan van Mullekom en hij pakte de zege. Van Mullekom kon echter tevreden zijn met de tweede plaats en behaalde hiermee één punt meer als Wennekes om de dagzege te pakken. Wennekes kwam als derde over de finish net voor Simons. Janssen reed een knappe inhaalrace vanaf de laatste plaats en wist nog de vijfde plaats in de manche te behalen.

Uitslag eerste manche MX 2 nationalen/inters Well:
1. van der Voorn, 2. Janssen, 3. Wennekes, 4. van Mullekom, 5. Lucas, 6. Otten, 7. Schoonderbeek, 8. de Bruyn, 9. Engelen, 10. Pijpers.

Uitslag tweede manche MX 2 nationalen/inters Well:
1. de Bruyn, 2. van Mullekom, 3. Wennekes, 4. Simons, 5. Janssen, 6. Schoonderbeek, 7. Engelen, 8. Pijpers, 9. Collins, 10. Rijkers.

Dagklassement MX 2 nationalen/inters Well:
1. van Mullekom 101, 2. Wennekes 100, 3. de Bruyn 99, 4. Janssen 99, 5. Schoonderbeek 84, 6. Engelen 78, 7. Otten 76, 8. Pijpers 74, 9. Lucas 74,
10. Simons 68.

Tussenstand NK MX 2 nationalen/inters 2019 (bruto):
1. Wennekes 297, 2. Otten 282, 3. Rijkers 246, 4. de Weerd 211, 5. Bakermans 207, 6. de Bruyn 203, 7.Lucas 185, 8. Rutten 182, 9. Lucas 181,
10. van der Voorn 180.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties