Regelmaat brengt Van de Veerdonk in de top tien

Regelmaat brengt Van de Veerdonk in de top tien
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met slechts vier wedstrijd op de kalender voor de KNMV Dutch Masters of Motocross is regelmatigheid heel belangrijk. Op het zandcircuit van Axel was Rob van de Veerdonk heel regelmatig want hij werd beide manches als elfde afgevlagd. Daarmee werd de Husqvarna-rijder tiende in het dag klassement. De Brit Jamie Carpenter kwam ook in actie, hij wist als 24e en 22e over de finish te komen op het Zeeuwse circuit. De overwinningen bij RES Axel gingen naar Henry Jacobi (250cc) en Kjell Verbruggen (125cc).

125cc:
Na zijn negende tijd in de tijdtraining ging Rob met vertrouwen de eerste manche in. De start is helaas niet zo goed en in de beginfase laat Rob zich het kaas van het brood eten. Na twee ronden komt er een lekker tempo in en weet Rob zich naar voren te werken. De Husqvarna-rijder weet zich op te werken naar een elfde plaats in deze wedstrijd over 25 minuten en een ronde.
De start van de tweede manche verloopt ook niet goed voor Rob. Vanuit het middenveld wist de scholier zich heel snel naar voren te werken en hij zich de top tien binnen te rijden. Niet veel later komt de JT Racing-geklede crosser in de problemen wanneer hij een verkeerde rij lijn kiest. Door een achterblijver moet Rob van het gas en verliest hij de tiende plaats. Er volgt een spectaculaire laatste ronde maar het lukt Rob niet om opnieuw de top tien binnen te komen en ook deze manche wordt de GPR-rijder als elfde afgevlagd.

250cc:
Voor Jamie verliep de kwalificatie moeizaam waardoor hij geen startpositie wist te bemachtigen. De reactie na het vallen van het starthek was beide manches goed maar door de positie moest de Brit in het achterveld beginnen. De eerste manche werd Jamie als 24e afgevlagd, de tweede manche ging iets beter met een 22e positie.

LEES MEER  Mano Faure komt dit seizoen niet meer in actie

Volgende wedstrijd:
Het komende weekend gaat het EMX125 verder in Mantova, over drie weken komt Jamie weer in actie tijdens de volgende EMX250 wedstrijd op het circuit van Saint Jean d’Angely. De Dutch Masters of Motocross gaan op 30 mei verder op het prachtige circuit van Rhenen. Hopelijk zal Cameron Durow die wedstrijd ook weer van de partij zijn.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …