Romain Febvre keert terug in Portugal!

Romain Febvre keert terug in Portugal!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Yamaha Factory rijder Romain Febvre brak zijn enkel tijdens de eerste GP in Argentinië en moest zo vier wedstrijden aan de kant blijven. Het team van de Fransman kondigde vandaag aan dat hij in Agueda weer aan het starthek zal verschijnen.

Febvre stond topfit aan de start in Argentinië maar liep tijdens een valpartij in de tweede reeks een dubbele enkelbreuk op. De breuk werd hersteld doormiddel van een operatie in een Belgisch ziekenhuis op 13 maart. We zijn nu twee maanden verder en de 26-jarige motorcrosser is medisch geschikt verklaart voor de competitie. Romain Febvre heeft al twee weken training op de motor achter de rug en lijkt klaar voor de strijd. Zelf zegt hij nog niet 100% fit te zijn door gebrek aan mobiliteit aan de herstellende enkel maar hij wil niet langer wachten.

Febvre over zijn wederoptreden: “I’m excited to start racing again. My foot is not yet 100% as it is expected to take a few more weeks for the mobility to improve. I still have pain sometimes, but it is not too bad. I think it has been 9-weeks since the operation and I realise that I need a starting point to return to racing, even if it is not 100% because there is no guaranteed time frame in which it will be 100%. I can’t wait for it, because I will lose too much time. I look forward to returning in Portugal. I like the track there, so I look forward to rediscovering my speed and to start rebuilding my race condition.”

Uw reacties