Twee mancheoverwinningen voor Jago Geerts

Twee mancheoverwinningen voor Jago Geerts
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team heeft de derde ronde van de Dutch Masters in Rhenen volledig naar zijn hand gezet. Jago Geerts ging met een dubbele reekszege aan de haal, teammaat Ben Watson finishte tweede (3+2). Geerts staat, met nog één wedstrijd te gaan, tweede in de Dutch Masters, Watson is derde.

Geerts nam een goede start in de eerste reeks en reed na twee bochten al aan de leiding. Jacobi probeerde aan te klampen bij de Belgische tiener, maar moest al snel de rol lossen. Watson had zich intussen herpakt na een klein foutje in de beginfase en was al opgeklommen naar plek drie. De Brit probeerde van alles om de tweede plaats te pakken, maar moest tevreden zijn met de derde positie.
Eenzelfde verhaal voor Geerts in de tweede reeks. De Balenaar reed na twee bochten alweer op kop en sloeg meteen een comfortabele kloof. Watson, die zesde was gestart, voelde zich goed op de Nederlandse baan en rukte op naar plek twee.
“Eerste en tweede: een mooi resultaat voor ons team”, glunderde teameigenaar Hans Corvers. “Geerts was geweldig vandaag. Hij heeft dit seizoen weer een grote stap voorwaarts gezet. Ik ben ook heel tevreden over de prestatie van Watson. Ben kreeg de laatste tijd veel tegenslagen te verwerken, maar wordt nu beter en beter. Hij lijkt stilaan weer op de oude Watson.”

#193 Jago Geerts
“Een perfecte wedstrijddag voor mij. Ik startte goed in beide reeksen en kon telkens heel snel de leiding nemen. Ik kon ook iedere keer snel een kloofje slaan, waardoor ik de wedstrijd kon controleren. Dit is een mooie overwinning, maar ook een heel goede training op een moeilijke baan. Ik voelde me de hele dag goed. Ik ben vooral tevreden over mijn starts. Die moeten goed zijn als je wil winnen.”

#919 Ben Watson
“Ik maakte een kleine fout in de eerste ronde en zakte naar de zesde plek. Ik reed daarna een beetje te langzaam, maar kwam na een paar ronden toch in het juiste ritme en kwam nog dicht bij de tweede plaats. Ik had niet zo’n goede start in de tweede reeks, maar kon toch nog opschuiven naar de tweede plek. Ik word stilaan weer de oude Watson. Ik kijk uit naar Rusland, waar ik deze goede lijn wil doortrekken.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KEMEA Racing

Uw reacties