Cyril Genot geeft zijn update!

Cyril Genot geeft zijn update!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De maand mei is voorbijgevlogen. Voor Cyril Genot opnieuw de aanleiding om terug te kijken op de voorbije wedstrijden. De jonge KTM rijder sloot de maand trouwens prima af want in de ADAC stond hij op het podium in Möggers.

Ik kijk terug op de maand mei met een positief gevoel. Wat zeker niet wil zeggen dat het elk weekend rozengeur en maneschijn was. Er blijft werk aan de winkel!

DMoMX in Axel

Ik ben zeer tevreden over mijn weekend in Axel. Een DMoMX kan je vergelijken met een mini GP. Het was de uitgelezen kans om eens te kijken waar ik me na al die maanden vol blessures bevond. Ik heb mezelf verrast moet ik eerlijk toegeven. Ik zette de 5e snelste tijd in de kwalificatie en was blij met beide starts.

Echt jammer dat ik tijdens de eerste reeks ten val kwam door een andere rijder in de tweede bocht waardoor ik als laatste moest vertrekken. Ik kwam nog 14de binnen. De tweede reeks was ik wel goed mee weg vooraan en kwam ik als 7e over de eindstreep.

Saint-Jean D’Angély

EK Frankrijk… Een weekend om snel te vergeten. Ik heb wel even in een dipje gezeten na die zondag. Alhoewel, veel tijd heb je niet want het weekend erop moet je opnieuw achter het starthek verschijnen. Ik zette de 8e tijd in de tijdstraining. Niet slecht, maar zeker en vast ook geen uitblinker. Over beide reeksen, daar wijd ik liever niet te hard op uit (lach). 17 en 26. Die getallen zeggen denk ik al voldoende.

Ik heb heel het weekend moeite gehad om het circuit te lezen. Teveel getwijfeld ook aan mijn lijnen en de afstellingen van de motor. Het starthek is ook mijn beste vriend niet geweest. Jullie hebben er ongetwijfeld wel iets over opgevangen. Maar hey, geen excuses. Het moet beter. Wel, heb ik enorm veel geleerd en nu 2 weken later kan ik oprecht zeggen dat ik gegroeid ben.


ADAC MX Masters in Möggers

Wat een leuke wedstrijd en prachtige omgeving! Van zo’n weekend word ik nu gelukkig. Winnen is uiteraard altijd leuker, begrijp me niet verkeerd, maar ik voel zelf dat ik echt op de goede weg zit. Zaterdag voelde ik me al goed. Ik zette de eerste tijd zowel in de vrije training als in de tijdtraining en mocht als eerste naar het starthek op zondag. Het hek viel en ik begaf me onmiddellijk tweede.

Ik heb geprobeerd druk te zetten op de leider en zo veel mogelijk aan te vallen maar tevergeefs. Ik heb me blij moeten stellen met de tweede plaats. Tweede manche had ik een iets mindere start en kwam ik van buiten de top 10 terug naar een 4de plaats gereden. Ik kwam terug op de 3de maar ik had niet voldoende tijd om het gat te dichten. Ik werd tweede in de daguitslag en ook schuif ik een plaatsje op in het kampioenschap. Ik sta nu tweede met 11 punten achter de koploper.

Uw reacties