Erzberg: oude vos Jarvis doet het weer!

Erzberg: oude vos Jarvis doet het weer!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nee nog geen aflossing van de wacht in de Erzberg Rodeo. Graham Jarvis is en blijft nog steeds de beste! Jawel mensen, bouwjaar 1975 jullie lezen het goed. Jarvis neemt voor zijn doen een goede start en dan is de rest er hier aan voor de moeite.

Ervaring, Techniek, super precisie en kalmte: alles heeft de 44-jarige Graham Jarvis.
De jonge garde met Josep García, Manuel Lettenbichler, Johnny Walker en Wade Young leidde na 2 checkpoints maar Jarvis zat daar al 14de.

Halfweg de wedstrijd was Jarvis al naar de derde plaats gereden. Eens aangekomen aan de super zware rotssectie Carl’s Dinner (genoemd naar organisator Karl Katoch’s favoriete stuk van de omloop) kwam de fenomenale motorbeheersing van de Rockstar Energy Husqvarna rijder helemaal tot z’n recht! Na het gekende stenenfestijn  kwam Graham als eerste door en daarna gaf hij de leiding niet meer af.

Jarvis voor Lettenbichler in ‘Grüne Hölle’

Je zal ons echter niet horen vertellen dat het saai was. Aan de voet van Grüne Hölle (de groene hel) had Lettenbichler er een straffe remonte uitgeperst zodat hij Jarvis bijna had ingehaald. Meer zelfs beide toppers zat vlak bij elkaar. Uiteindelijk gaf ook hier de ervaring van Jarvis echter de doorslag. Voor Manuel Lettenbichler, de jongste rijder ooit om de Erzberg uit te rijden, was het na vorig jaar dus opnieuw een podiumplaats. De jonge Duitser schoof wel van drie naar twee. De sterke Spanjaar Mario Roman (Sherco) werd derde voor zijn landgenoot Alfredo Gomez. Gomez kwam sterk terug na een slechte start.

Met zijn vijfde zege in de Erzberg Rodeo schreef Jarvis vandaag geschiedenis. Daarmee evenaart hij immers het record van Taddy Blazusiak. Ook Laia Sanz wist zich in haar eerste deelname te onderscheiden. De vrouwelijke trial en rallyraidtopper haalde haar persoonlijke doel en kwam tot Carl’s dinner!

2019 Erzberg Rodeo

  1. Graham Jarvis
  2. Manuel Lettenbichler
  3. Mario Roman
  4. Alfredo Gomez
  5. Wade Young
  6. Taddy Blazusiak
  7. Billy Bolt
  8. Jonny Walker
  9. Pol Tarres
  10. Travis Teasdale

Foto’s: Future7Media, Philip Platzer/Red Bull Content Pool

 

Uw reacties