Mike van Grinsven opnieuw oppermachtig

Mike van Grinsven opnieuw oppermachtig
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike van Grinsven heeft ook tijdens de zevende wedstrijd om het ONK quads masters de overwinning behaald. Met tweemaal de manchezege bleef hij in de cyclus van 2019 nog steeds ongeslagen. De tweede plaats was opnieuw voor Joe Maessen (foto) met tweemaal een tweede plaats in de manches. Met de derde plaats van Ricardo Phoelich kende het dagklassement het gewoonlijke podium van dit seizoen. De vierde plaats was voor de sterk rijdende Ruben van Lith. Marc de Vries hield op basis van de tweede manche Tuur van Hoof (Bel) achter zich en behaalde de vijfde plaats.

Eerste manche
De holeshot was voor van Grinsven voor Maeesen, Phoelich, van Lith en Jan Hoogendoorn. Het was de Cuyper (Bel) die in de beginfase voorbij ging aan zowel Hoogendoor als van Lith en als vierde doorkwam. Voor Hoogendoorn was dit het begin van een vrije val. De gaten onderling werden per ronde steeds iets groter en de strijd was dan ook snel gestreden. De enigste verschuiving in de voorste gelederen was voor van Hoof die in de vijfde ronde voorbij ging aan van Lith en de vijfde plaats overnam. Maessen won de manche met ruime voorsprong op Maessen, die weer een ruime voorsprong op Phoelich had. De Cuyper en van Hoof hielden de Belgische eer hoog met een vierde en vijfde plaats in de manche.

Tweede manche
Opnieuw was het van Grinsven die als snelste weg was voor Maessen, van Lith, van Hoof en Hoogendoorn. De strijd om de manchezege was snel beslist. Van Grinsven liep per ronde minimaal 3 seconden uit op Maessen en pakte met ruim één minuut voorsprong opnieuw de manchezege. Maessen kon het zich veroorloven om het tempo in de eindfase te laten zakken en pakte overtuigend de tweede plaats. Achter dit duo viel Hoogendoorn wederom snel terug en ging de strijd om de derde plaats tussen van Lith, Phoelich, van Hoof en de Vries. Het was Phoelich die in de laatste ronde voorbij ging aan van Lith en de derde plaats voor zich opeiste. Van Lith werd weer op één seconde gevolgd door de Vries die al in de voorgaande ronde voorbij was gegaan aan van Hoof.

Uitslag eerste manche ONK quads masters Oss:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. de Cuyper (Bel), 5. van Hoof (Bel), 6. de Vries, 7. van Lith, 8. Gommans, 9. Ruttenberg, 10. Job Smits.

Uitslag tweede manche ONK quads masters Oss:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. van Lith, 5. de Vries, 6. van Hoof (Bel), 7. Job Smits, 8. Gommans, 9. de Cuyper (Bel), 10. Steenbergen.

Dagklassement ONK quads masters Oss:
1. van Grinsven 50, 2. Maessen 44, 3. Phoelich 40, 4. van Lith 32, 5. de Vries 31, 6. van Hoof (Bel) 31, 7. de Cuyper (Bel) 30, 8. Gommans 26, 9. Job Smits 25, 10. Ruttenberg 22.

Tussenstand ONK quads masters 2019:
1. van Grinsven 325, 2. Maessen 264, 3. Phoelich 247, 4. van Lith 171, 5. de Vries 164, 6. Gommans 153, 7. Ruttenberg 150, 8. Job Smits 136, 9. van Hout 129, 10. de Cuyper (Bel) 117.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties