Nieuw hoofdkwartier voor Scott Sports

Nieuw hoofdkwartier voor Scott Sports
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Scott is een naam die klinkt als een klok in de sport. Met een aanbod in vier coole sporttakken (Fiets, Moto, Running & Winter) kan het niet anders of je hebt al van Scott gehoord of hun producten gebruikt. Na 3 jaar constructie trok Scott in april in hun state-of-the-art nieuwe hoofdkwartier in het Zwitserse Givisierz!

Voorheen zaten de medewerkers van de Scott Sports Group verspreid over 5 verschillende locaties. Nu zit iedereen niet alleen op dezelfde plek, ook de andere (fiets)merken binnen de groep: Bergamont, Bold Cycles, Syncros, Avanti en Malvern Star en outdoormerken Dolomite, Powderhorn, Bach, Lizard en Outdoor Research zitten onder hetzelfde dak.

In totaal zijn maar liefst 330 mensen aan de slag in deze “Action Sports tempel”. Dat er capaciteit is voor 600 mensen, verspreid over 7 verdiepingen en 50 vergaderzalen zegt al veel over de ambities van Scott. Minstens zo belangrijk is echter de visie achter dit nieuwe gebouw dat helemaal in lijn is met Scott’s innovatieve visie, gericht op technologie en design. Door het gebruik van de laatste nieuwe technieken (duurzame energie, geothermische kracht, zonne-energie) en een mix van uitgekiende materialen (hout, beton, glas en metaal) is het hoofdkwartier helemaal klaar voor de toekomst.

Voor de bouw ging Scott in zee met gereputeerde bedrijven als Kvadrat DK en Price industries. Eén van de paradepaardjes van dit project is zonder twijfel het controlesysteem -een Europese première-dat tegelijk verwarming, ventilatie en akoestiek aanstuurt. Behalve een plaats om te werken biedt het gebouw ook ‘n geïntegreerde oplossing voor de levensstijl van de Scott medewerkers dankzij fietswerkplaatsen, fitnessruimtes, een refter en kleedkamers. Wereldwijd stelt de Scott groep meer dan 1500 mensen te werk en is actief in meer dan 100 landen.

 

 

Foto’s: Scott Sports/ Jochen Haar

Uw reacties

Ook te lezen