Roks verstevigt voorsprong met dubbele manchezege in Oss

Roks verstevigt voorsprong met dubbele manchezege in Oss
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Valentino Roks heeft in Oss voor de vierde maal dit seizoen de zege behaald in het NK quads. De Ecomaxx-rijder wist beide manches winnend af te sluiten en verstevigde hiermee zijn voorsprong in de tussenstand van het NK. De tweede plaats was voor Dani Hoffard (foto). Na een tweede plaats in de eerste manche had Hoffard in de tweede manche aan een vierde plaats precies genoeg om Luc van Lenning van zich af te houden. Van Lenning had op zijn beurt net voldoende aan tweemaal de derde plaats om Mike Koolhaas één punt voor te blijven. Marco Keunen keerde met een vijfde plaats in het dagklassement huiswaarts.

Eerste manche
Het was Roks die als snelste weg was voor Hoffard, van Lenning, Koolhaas en Keunen. Het was al snel duidelijk dat de strijd om de manchezege tussen deze vijf zou gaan. Jan van der Spek lag op een zesde plaats en kwam snel op een grote achterstand te liggen. Hoffard en van Lenning reden een sterke manche en kwamen per ronde steeds iets dichter bij Roks. Echter een net iets mindere zesde ronde van Hoffard bleek de beslissing te geven. Roks kreeg net dat beetje ruimte dat hij nodig had en hij won dan ook de manche voor Hoffard en Van Lenning. Koolhaas viel in deze ronde stil en moest zijn vierde plaats laten aan Keunen. Koolhaas kon zijn weg nog wel vervolgen en kwam als vijfde aan voor Arjan Bac, die eveneens on dezelfde ronde voorbij was gegaan aan van der Spek.

Tweede manche
De holeshotpremie van 20 euro ging nu naar van Lenning voor Roks, Koolhaas, Hoffard en Joey Meertens. In de eerste ronde was het Roks die voorbij was gegaan aan Van Lenning en Keunen die voorbij Meertens ging. Het was nu Koolhaas die de sterkste rondetijden reed en in de zesde ronde ging hij voorbij aan van Lenning om daarna gelijk aan het achterwiel van Roks te komen. Echter duurde de wedstrijd net iets te kort voor Koolhaas. Roks won opnieuw de manche voor Koolhaas en van Lenning. Hoffard volgde op ruim 10 seconden op de vierde plaats, die op zijn beurt weer tien seconden voorsprong had op Keunen.

Uitslag eerste manche NK quads Oss:
1. Roks, 2. Hoffard, 3. van Lenning, 4. Keunen, 5. Koolhaas, 6. Bac, 7. Jan van der Spek, 8. Lommers, 9. van Rijswijck, 10. Meertens.

Uitslag tweede manche NK quads Oss:
1. Roks, 2. Koolhaas, 3. van Lenning, 4. Hoffard, 5. Keunen, 6. Meertens, 7. Verboven, 8. Besems, 9. Bac, 10. Jan van der Spek.

Dagklassement NK quads Oss:
1. Roks 200, 2. Hoffard 183, 3. van Lenning 182, 4. Koolhaas 181, 5. Keunen 174, 6. Bac 167, 7. Meertens 166, 8. Jan van der Spek 165, 9. Verboven 162, 10. van Rijswijck 159.

Netto-tussenstand NK quads 2019:
1. Roks 1350, 2. van Lenning 1256, 3. Hoffard 1230, 4. Keunen 1194, 5. Jansen 1136, 6. Koolhaas 1122, 7. Tom van der Spek 1121, 8. Lommers 1108, 9. Besems 1089, 10 Kloekke 1076.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties